Samsun Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Faaliyetleri - Son Dakika
Yerel

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Faaliyetleri

Havza'da kırsal kalkınma planı kapsamında Büyükşehir Belediyesi ve Kalkınma Bakanlığı Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından Kırmızı Et Üreticileri Birliği ve Süt Üreticileri Birliğine kayıtlı üreticilere yem bitkileri tohumu dağıtıldı, süt tankı hibe edildi.

08.12.2015 17:03

Havza'da kırsal kalkınma planı kapsamında Büyükşehir Belediyesi ve Kalkınma Bakanlığı Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından Kırmızı Et Üreticileri Birliği ve Süt Üreticileri Birliğine kayıtlı üreticilere yem bitkileri tohumu dağıtıldı, süt tankı hibe edildi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Havza Belediyesi önünde düzenlenen dağıtım törende, yapılan desteklerin sembolik olarak görülebileceğini ama işi büyütecek olan çiftçiler bulunacağını söyledi.

Samsun'un geliştiğini dile getiren Şahin, "Samsun'un durumu biraz uçağın kalkışına benziyor. Tırmandıkça hızlanıyor. Samsun olarak tırmanıyoruz ve inşallah hızımız artacak. Sizlere destek için süt tankları, yem bitkileri dağıtılıyor. Sizden isteğimiz bilinçli olarak çalışmanız ve gelişmeniz. Biz artık tarımı bilimsel yapmamız gerekiyor. Tabi eski usulleri tamamen terk etmeyeceğiz ama modern tekniklere ulaşamazsak rekabet etme gücümüz kaybolur. Artık evimizi geçindirelimin ötesinde daha fazla kazanmanız lazım ki daha refah içerisinde yaşayasınız" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise dağıtımın sembolik olduğunu dile getirerek, Samsun Büyükşehir Belediyesinin Kırsal Kalkınma Planı kapsamında Büyükşehir Belediyesi ve DOKAP tarafından hayata geçirilen proje ile 2015 yılı için destekleme bütçesi için 1 milyon lira ayrıldığını, 2016 yılında da bu bütçenin en az 1,5 milyon lira olacağı kaydetti.

Bunları yaparken kırsal kalkınmayı, köy ekonomisini teşvik etmeyi amaçladıklarını vurgulayan Yılmaz, "Rençberliği teşvik edersek bu insanlarımızın köye tutunmasını, köydeki üretimi geliştiririz. Bu arada devletimiz, valiliğimiz ve büyükşehir olarak köy altyapısına para aktarılıyor. Halkımızı köylerimizde tutamaz isek bu masraflar boşa yapılmış olur. Bu nedenle rençberliğe ve çiftçiliğe olan desteklerimizi önümüzdeki yıllarda da sürdüreceğiz" diye konuştu.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz de dağıtılacak süt tankları ve tohumların çiftçiliğin gelişimi için önemli olduğunu anlatarak, halkın bu tür hizmetlere layık olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardında 1 adet 2 tonluk ve 300 litrelik süt tankı ile 3 bin 300 kilogram yemlik bitki tohumu birliklere ve birlik üyelerine teslim edildi.

Programa Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Samsun Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, Havza, Vezirköprü, Ladik, Kavak, Asarcık İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Sadullah Kirenci, Havza Süt Üreticileri Birliği Başkanı Necmi Sakallı, birliklere kayıtlı üreticiler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Samsun Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Faaliyetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement