Samsun Büyükşehir Meclisi'nde Üyeler Arasında 'Yardım' Gerginliği - Son Dakika
Güncel

Samsun Büyükşehir Meclisi'nde Üyeler Arasında 'Yardım' Gerginliği

Samsun Büyükşehir Meclisi\'nde Üyeler Arasında \'Yardım\' Gerginliği

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Van'ın AK Partili belediyeleri olan Tuşba ve Gevaş'ın DBP'li Büyükşehir Belediyesi'nden destek alamadığı için ihtiyaç duyduğu ve bedelleri toplam 3 milyon 963 bin liralık yatırımlar çeşitli projelerin Samsun Büyükşehir Belediyesi'nce yapılması teklifine CHP'li üyeler tepki gösterdi.

09.06.2016 18:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Van'ın AK Partili belediyeleri olan Tuşba ve Gevaş'ın DBP'li Büyükşehir Belediyesi'nden destek alamadığı için ihtiyaç duyduğu ve bedelleri toplam 3 milyon 963 bin liralık yatırımlar çeşitli projelerin Samsun Büyükşehir Belediyesi'nce yapılması teklifine CHP'li üyeler tepki gösterdi. CHP'li bir meclis üyesinin "DBP'li belediyelere de yardım yaparak ihtiyacımız olan barış ortamına bir tuğla koyabilirdik" sözleri ise gerginliğe neden oldu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Haziran ayı komisyon toplantısı Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda Meclis Başkanveklili Turan Çakır başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddelerinden olan 'Tuşba Belediyesi Van Büyükşehir Belediyesinin üç metropol ilçe belediyesinden biri olup Van Gölü'nün kenarında yer almaktadır. Anılan ilçe belediyesinin bir takım nedenlerden dolayı Van Büyükşehir Belediyesi'nden hiçbir yardım ve katkı alamamaktadır. Van-Tuşba Belediyesi'ne acilen ihtiyaç duyduğu Çok Amaçlı Konferans ve Eğitim Salonu için uygulama projesi ve keşfi hazır olup, yaklaşık proje bedeli 3 milyon 278 bin liradır. Projesinin yapım ihalesi Büyükşehir Belediyemiz, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı'nca yapılması ve ödeneğinin de Büyükşehir Belediyemiz bütçe tertiplerinden karşılanması teklifi' ile 'Gevaş İlçe Belediyesi, Van Büyükşehir Belediyesi'nin on bir ilçe belediyesinden birisi olup tarihi ve turistlik mekanlarıyla ilgi çekmektedir. Gevaş Belediyesi bir takım nedenlerden dolayı Van Büyükşehir Belediyesinden hiçbir yardım ve katkı alamamaktadır. İncelemelerde; meydan ve caddelerin düzenlenmesi esnasında ihtiyaç duyulan parke, bordür ve oluk taşı, plak taş, doğaltaş elemanlarının temini ile park alanında bulunan kafe ile meydanda bulunan mevcut metruk dükkanların kaldırılarak, başka bir yerde yeniden ihtiyaç duyulan dükkanların yapılmasının Büyükşehir Belediyemizce gerçekleştirilebileceği ve kafe, dükkan ve meydan düzenlemesi esnasında yapılacak olan saat kulesi işlerinin yapım maliyetinin KDV dahil 685 bin lira olduğu tespit edilmiştir. Netice itibariyle, Gevaş ilçesinde Belediye hizmet binası ile hükümet binası arası ve büyük cami ile mezarlık arasındaki meydan ve yol düzenlemeleri için ihtiyaç duyulan yaklaşık 7 bin metrekare doğaltaş elemanlarının temini ile bu alanda yapılacak olan toplam 685 bin lira tutarındaki kafe, dükkan ve saat kulesinin yapım ihalesinin Büyükşehir Belediyemiz, Fen İşleri Dairesi Başkanlığınca yapılması ve ödeneğinin de Büyükşehir Belediyemiz bütçe tertiplerinden karşılanması teklifi', tartışmalara neden oldu.

CHP'Lİ ÜYEDEN, 'HDP'Lİ BELEDİYELERE DE YARDIM YAPILSIN' TEKLİFİ

Gündem maddesi görüşmelerinde Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin neden hep AK Partili belediyelerle kardeşlik köprüsü kurduğunu ifade ederek, DBP'li belediyelere de yardım yapılarak barış ortamı olabileceğini ifade eden CHP'li Meclis üyesi Mustafa Tüfek, "Van'da neden sadece AK Partili belediyelere kardeşlik köprüsü kuruluyor? DBP'li belediyelere de yardım yaparak ihtiyacımız olan barış ortamına bir tuğla koyabilirdik. 13 belediye içerisinden 2'sini çıkartıp niye diğer belediyelere de yardım etmiyoruz? Zaten diğer 2 belediyeyi hükümet de destek veriyor. Belediyemizin kardeş şehir ilişkisi kurduğu şehirlerle yardım etmesi belediyenin görevleri arasında yok. Kardeş şehir yardımlarında malzeme yardımları olabilir, ihtiyaç yardımları olabilir. Büyük yatırımlar değil" dedi.

AK PARTİ'Lİ ÜYE ASLAN: KALLEŞLERLE KARDEŞLİK KURULMAZ

Bu esnada AK Parti'li Meclis üyesi Sabri Aslan'nda CHP Grubu Başkanı Tüfek'in bu sözlerine sert çıkarak, "Mustafa Bey, AK Partili belediyeler, DBP'li belediyeler diye bir şey söyledi. O bölgede CHP'li de MHP'li de belediye yok. Ama DBP'li belediyeler ile CHP'li belediyeler zaten yeterince işbirliği yapıyorlar. Bizim onlarla işbirliği yapmamıza gerek yok. Biz oradaki kardeşlik bağını kurmayı milletle ve halkla kurarak başarıyoruz. Ama kalleşlerle kardeşlik bağı kurulmaz. Onları da hendeklere gömüyoruz" diye konuştu.

Gerginliği Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Turan Çakır yatıştırdı. Van'ın ilçe belediyélerine yardım yapılması teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.

- Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun Büyükşehir Meclisi'nde Üyeler Arasında 'Yardım' Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement