Sanatçı Ferhat Tunç. Tunceli'de Hdp'den Aday Adayı Oldu - Son Dakika
Güncel

Sanatçı Ferhat Tunç. Tunceli'de Hdp'den Aday Adayı Oldu

Sanatçı Ferhat Tunç. Tunceli\'de Hdp\'den Aday Adayı Oldu

Sanatçı Ferhat Tunç, Tunceli'de düzenlediği basın toplantısında HDP'den Tunceli'de milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

26.02.2015 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanatçı Ferhat Tunç, Tunceli'de düzenlediği basın toplantısında HDP'den Tunceli'de milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Sanatçı Ferhat Tunç, HDP İl Başkanlığı'na giderek, 7 Haziran'daki genel seçimlerde Tunceli'den milletvekilliği aday adaylığı başvurusunu yaptı. Daha sonra basın toplantısı düzenleyen ve HDP'den kentte milletvekili aday adayı olduğunu belirten Tunç, 2011 ylındaki genel seçimlerinde BDP'nin desteklediği bağımsız aday olduğunu ancak o gün milletvekili seçilmediğini söyledi. Tunç, "Siyaset Türkiye'de kirliliğin içerisinde anlam ve değerini yitirse de bizler açısında halkın değişim ve dönüşümünün bir aracı olarak değerini koruyor. Halkın siyasetini yapmanın temel gerekçesinin ise halkın çıkarlarını ve geleceğe dönük planlamalarına layık olmaktan geçtiğine inanıyorum. Kendimi bildim bileli mücadelenin içinde bulunmaya gayret ettim. Yeri geldi sanatımla emek vermeye çalıştım, yeri geldi halkla birlikte gaz yedik, hapis yattık. Sevgili arkadaşlar, Siyaset, hiçbir düzeyde halka kızma, küsme ve onu suçlama hakkı sunmaz. Böyle bir zeminin en azından demokratik siyasetin doğasına aykırı olduğunu düşünüyorum. 2011 seçimlerinde Dersim halkının teveccühü ile aday olmuştum ama halkın tercihi o günün koşullarından ve sonrasında öz eleştirimizde de belirdiğimiz eksiklerden kaynaklı olarak partimden, benden yana olmamıştı. Dersim halkının tercihine saygı göstermek gerekiyordu ve öyle yaptım. Hizmet etmeyi sürdürdüm. 2011 seçimlerinin ardından geri adım atmayı düşünmedim, her platformda Dersim'in sesi olmaya çaba gösterdim" dedi.

Ferhat Tunç, milletvekili aday adayı olduğu Tunceli'de 7 Haziran seçimlerinde iki anlayışın yarışacağını belirterek, "7 Haziran'daki tercihi de tarihsel duruşunun tezahürü olacaktır. 7 Haziran'da bu kentte partiler, adaylar kadar, daha önemlisi, iki anlayışın yarışına tanıklık edilecek. Dersim'in tarihsel kimliği ve devrimci duruşunu hedef alan egemen anlayış ile Dersim'in öz kimliği mücadele edecek. Dersim coğrafyası Seyit Rıza, Şahan Ağa, Üsene Şeydi çocukları olan İbolar'dan Süleyman Cihan'lara, Denizler'den Mazlumlara, Sakinelere, Komutan Şiyarlar'a, Doktor Baranlara kadar, büyük değerlerin yarattığı direniş geleneğiyle anılan bir coğrafyadır. Bizlere düşen dilimize, kültürümüze, değerlerimize dönük saldırılara karşı direnmek ve onları hakim kılacak bir seçenekle görev üstlenmektir Geldiğimiz aşamada Dersim 'de sistem partileri, Kemalistler ve devrimciler arasında bir hesaplaşma yaşanacaktır. Dersim'in vicdanını temsil eden devrimciler bu kez Dersim'de tüm ülkeye önemli bir mesaj verecektir. Dersim'in özgün ve özerk duruşu bir kez daha ispatlanacak ve görülecektir. Dersim'in bir evladı olarak üzerime düşeni yapmak, halkıma layık olmak istiyorum. Kendimi Dersim'in vicdanına ve kutsallığına adıyorum. Hızır bu mücadelede yanımızda yardımcımız ola" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sanatçı Ferhat Tunç. Tunceli'de Hdp'den Aday Adayı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Enginnn: Yine alamaz boşuna madara olmasın: 0 1 Yanıtla

Advertisement