Sanatçı Tanülkü'den "Kamera Önü Oyunculuk Dersleri" - Son Dakika
Kültür Sanat

Sanatçı Tanülkü'den "Kamera Önü Oyunculuk Dersleri"

Sanatçı Tanülkü\'den "Kamera Önü Oyunculuk Dersleri"

Eskişehir'de özel bir şirkete ait eğitim merkezinde, Devlet Tiyatroları sanatçısı Tanülkü tarafından "kamera önü oyunculuk dersleri" veriliyor Tanülkü: "Bir Avrupa ülkesinde drama dersi almayanı, sekreter veya garson olarak bile işe almıyorlar çünkü drama eğitiminde insan iletişimi ön saftadır"

13.04.2014 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Tiyatroları sanatçısı Turgay Tanülkü, Eskişehir'de "kamera önü oyunculuk dersleri" vermeye başladı.

Kentte bir kafeteryada eğitime ilişkin düzenlenen toplantıda konuşan Tanülkü, Eskişehir'de şehir tiyatrosu olgusu bulunduğunu söyledi.

Tanülkü, bu şehirde bir dönem yaşadığını hatırlatarak, bir oyuncuda fiziksel özelliklerden ziyade yetenek aranması gerektiğini bildirdi.

Drama eğitimini herkesin alması gerektiğini savunan Tanülkü, şunları kaydetti:

"Bir Avrupa ülkesinde drama dersi almayanı, sekreter veya garson olarak bile işe almıyorlar çünkü drama eğitiminde insan iletişimi ön saftadır. Drama eğitimi alan, sahnelere çıkacak, tiyatrolar yapacak, sinemalarda, dizilerde oynayacak diye bir kaide yok. İlk önce kişinin kendini yetiştirmesi anlamında drama diyoruz. Drama, hayat felsefesi içinde duruş anlamındadır. Her şey maddiyat, kazanç değildir. Dünyanın en güzel yatırımı, insana olan yatırımdır."

Daha sonra Tanülkü, eğitime katılan 17 kişiyle fotoğraf çektirdi.

Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü Caddesi'nde özel bir şirkete ait eğitim merkezinde verilen derslerin iki ay sürmesi planlanıyor. Kayıtları 20 Nisan'da sona erecek derslerde ayrıca "oyunculukta beden dili" konusunu Metin Yıldırım, "komedi oyunculuğu"nu Mehmet Kurt, "senaryo yazarlığı"nı Cavit Çakır, "diksiyon ve hafıza teknikleri"ni ise Hakan Aysel anlatacak. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Sanatçı Tanülkü'den 'Kamera Önü Oyunculuk Dersleri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement