Sanatçılar ve Engelliler, Yılbaşı Kermesi İçin Bir Araya Geldi - Son Dakika
Kültür Sanat

Sanatçılar ve Engelliler, Yılbaşı Kermesi İçin Bir Araya Geldi

Bodrum ilçesinde engelli öğrenciler yararına düzenlenen yılbaşı etkinliğine, ilçede yaşamını sürdüren bazı sanatçılar da katkıda bulundu.

20.12.2016 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum ilçesinde engelli öğrenciler yararına düzenlenen yılbaşı etkinliğine, ilçede yaşamını sürdüren bazı sanatçılar da katkıda bulundu.

Yakaköy Engelli Sevgi Sanat Atölyesince, Bodrum ilçesinde yılbaşı kermesi etkinliği düzenlendi. Ortakent-Yahşi Mahallesi'ndeki Dibeklihan Sanat Köyü'nde düzenlenen etkinliğe, engelli öğrenciler, sanatçılar ve bir Rus seramik sanatçısı destek verdi.

Yılbaşı için özel hazırlanan bazı ürünlerin satışa sunulduğu kermeste, engelli bireyler keyifli dakikalar yaşadı.

Sanat atölyesi eğitmeni Hilal Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelli bireyler yararına düzenlenen yılbaşı kermesine katılımın yoğun olduğunu söyledi.

Kermese 52 ayrı masada sanatsever ve ev hanımlarının destek verdiğini belirten Karataş, el sanatlarıyla uğraşan kadın ve erkeklerin eserleri için stantlar açtıklarını ve bu kişilerin kendi emekleriyle yaptıkları eserleri satışa sunduğunu belirtti.

Etkinliğe bazı oyuncu ve sanatçıların da katıldığını ifade eden Karataş, "Çok anlamlı bir kermes oldu. Bizim yaptığımız ürünler geri dönüşüm malzemelerinden yapılıyor. Artık yavaş yavaş çalışmalarımızı geliştiriyoruz. Kermesten elde edilen gelir sanat atölyemize aktarılacak." diye konuştu.

Etkinliğe destek veren sinema sanatçısı Hikmet Karagöz de engelliler için bir şeyler yapmanın kendisini mutlu ettiğini anlattı.

Yaz-kış Bodrum'da yaşadığını ifade eden Karagöz, "Zamanımın büyük bir kısmını resim yaparak geçiriyorum. Bodrum'da yaşamayı seviyorum. Onlara engelli dememek lazım diye düşünüyorum." dedi.

Karagöz, sinema ve dizi çalışmalarıyla ilgili sorulan bir soruya ise "En son çektiğimiz Mezarcı isimli filmimiz, birçok ödüle layık görüldü. Dizi ve film projelerimiz, çalışmalarımız devam ediyor." yanıtını verdi.

Büyükelçi Karlov'un öldürülmesi

15 yıldır Bodrum ilçesinde yaşamını sürdüren Rusya uyruklu Angelina Kulish de Türkiye'de yaşamaktan keyif aldığını kaydetti.

Bodrum'da yaptığı seramik el işi çalışmalarıyla çeşitli sanat etkinliklerine katıldığını belirten Kulish, "Engelliler için yapılan kermese katılmak benim için çok büyük bir şeref. Bir arkadaşımla seramikle uğraşıyorum. Burada değişik insanlarla tanışıyorum." dedi.

Kulish, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Rusya Federasyonu'nun Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un ölümüne çok üzüldüğünü de belirterek, şöyle konuştu:

"Hem Rusya hem de Türkiye için çok büyük bir kayıp. Bizim için çok büyük bir acı. Burada yaşayan Ruslarla birbirimize destek oluyoruz. Bu tür olaylar bizim Türkiye'de yaşamamızı etkilemez. Biz artık buralı olduk. Yurt dışından gelenler için kötü örnek olabilir."

Etkinlikte ayrıca engelli bireyler için bazı gruplar dans gösterileri sahneledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Sanatçılar ve Engelliler, Yılbaşı Kermesi İçin Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement