Sanatın Anadolu Yakası'ndaki Adresi Ramada İstanbul Asia - Son Dakika
Güncel

Sanatın Anadolu Yakası'ndaki Adresi Ramada İstanbul Asia

Ramada İstanbul Asia Hotel, kültür ve sanat merkezi sponsorluğunda her ay bir sanatçının 10 gün sürecek sergi organizasyonuna ev sahipliği yapıyor.

03.10.2015 14:18

Ramada İstanbul Asia tüm sanatseverleri 16-26 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek Bilal Ceylas sergisine davet ediyor. Serginin açılış kokteyli 16 Ekim 2015 Cuma günü 18:00 – 20.00 saatleri arasında otelin en büyük balo salonu Bünyamin Kara'da yapılacak.

Lüks sanat otelinde benzersiz sanat müzesi deneyimi

Türk ressamlarının eserleriyle donatılan ve kendi içinde bir sanat galerisine dönüşen Ramada İstanbul Asia Hotel, müşterilerine dünya standartlarında hizmet sunuyor. 2008 yılından bu yana birçok sergide eserleriyle yer alan, resme aşkla bağlı Sevgi Bilal Ceylas'ın ''Sihirli Renkler" sergisi 16-26 Ekim tarihleri arasında tüm sanatseverlerce ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Sevgi Bilal Ceylas Kimdir?

1961 İstanbul doğumlu ressam Sevgi Bilal Ceylas babasının askeri görevi nedeniyle eğitimini Türkiye'nin çeşitli illerinde tamamlamıştır. Resim yapmaya ilkokul yıllarında karakalem çizimler yaparak başlayan Sevgi Bilal, ortaokul yıllarında yurtdışında bir resim yarışmasına katılarak ödül almıştır.

1978 – 1985 yıllarında Ankara ve İstanbul'da Devlet memur olarak görev yapan Sevgi Bilal 1985 – 2001 yıllarında ise yerli ve yabancı birçok kozmetik firmasında yönetici konumunda çalışmıştır. Emekli olduktan sonra resim yapmaya daha çok vakit ayıran Sevgi Bilal, Resim ve Heykel Müzeler Derneğinde Doç. Sedat Balkır'dan aldığı eğitimler ile tekniklerle resim yapma konusunda uzmanlaşmıştır.

Bu güne kadar 11 sergiye katılan Sevgi Bilal resimlerini çizerken; VAN Gogh, Gustav Klimt, Max Hayslette, Claude Monet, Amadeo Modigliani, Paul Gaurguin, August Macke, Henri Matisse, Johannes Vermer ve David Hockney ile Türk ressamlardan Hikmet Onat, Hoca Ali Rıza ve Nazmi Ziya gibi ressamlardan etkilenmiştir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sanatın Anadolu Yakası'ndaki Adresi Ramada İstanbul Asia - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement