Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir ve Meclis Üyelerine İstifa Çağrısı - Son Dakika
Yerel

Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir ve Meclis Üyelerine İstifa Çağrısı

Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir ve Meclis Üyelerine İstifa Çağrısı

Eskişehir'de sanayiciler Yalçın Ulupınar, Cemalettin Sarar ve Mehmet Öztekin, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) gelen müfettişlerin hazırladığı raporlar hakkında bilgi verip değerlendirmelerde bulundular.

22.07.2013 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de sanayiciler Yalçın Ulupınar, Cemalettin Sarar ve Mehmet Öztekin, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) gelen müfettişlerin hazırladığı raporlar hakkında bilgi verip değerlendirmelerde bulundular.

Konuyla ilgili yazılı açıklamayı okuyan Yalçın Ulupınar, müfettiş raporu doğrultusunda Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir ve meclis üyelerini istifaya davet etti. Kendilerini şimdiki Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir'in fikirlerine, icraatlarına ve haksız uygulamalarına karşı mücadele eden sanayiciler olarak tanımlayan Ulupınar, "Ben-merkezci olan bu zihniyete karşı ilk mücadelemizi E.E.E A.Ş.'de verdik. Bu şirketin özel bir vakfa devrini önledik. Burada bile başı buyruk hareket eden bu zihniyet, Sanayi Bakanlığının 2009 yılında verdiği devretme direktifine rağmen bildiğini okumuş, E.E.E A.Ş.'nin hisselerini O.S.B'ye devretmeyerek en büyük benim demiştir. undan yaklaşık 4 ay önce de Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'ne Sanayi Bakanlığından iki müfettiş gelmiş ve Sayın Başkanın kendi çıkarlarını nasıl koruduğunu ve umursamaz tutumunu resmi olarak belgelemişlerdir" dedi.

MÜFETTİŞ RAPORLARI

Açıklamasında, müfettiş raporlarına da yer veren Ulupınar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şimdiye kadar OSB'de arsa almak isteyen müteşebbisler, çeşitli zorluklarla karşılaşmışlardır. Bazılarına hiç arsa verilmemiş, bazılarına verilen arsaların alt yapıları çok kötü durumda olmuştur. Arsayı alıp, inşaatına süresinde başlamayanlar ya da inşaatı süresinde bitirmeyen sanayicilerin de arsaları maalesef geri alınmıştır. Fakat; kendisinin Endel A.Ş. adına 1996 yılında almış olduğu 48 bin 713 metrekare ve 2004 yılında almış olduğu 37 bin 514 metrekare arsalarda yıllar boyu hiçbir işlem görmemiş, büyük ihtimalle sayın başkan bu arsaları icara vererek Türk tarımına katkıda bulunmuştur. OSB'de bulunan 400 firmadan yaklaşık yarısı şu veya bu sebepten elektrik borcunu ödeyememiştir. Bu sebepten dolayı ya elektrikleri ya doğalgazları kesilmiş ya da ihtar almışlardır. Fakat; Savaş Özaydemir'in sahibi olduğu Endel A.Ş. elektrik borcunu aylarca ödememiştir. Bu borcun toplamı 1 milyon 139 bin 527 TL'dir. Aynı dönem içerisinde 21 firma borçları sebebi ile icraya verilmiş ama kendi firması hakkında hiçbir işlem yapılmayarak OSB'yi bu ne perhiz bu ne lahana turşusu durumuna düşürmüştür. Toprak Holdingin toplam 24 milyon 850 bin TL'lik elektrik borcu alınabilecek durumda iken hiçbir işlem yapılmamış, borç bu rakama ulaşırken de gereğini yapmamıştır. Bu borç OSB'nin toplam alacağının yüzde 75'ini oluşturmaktadır. Bu büyük meblağın şimdiye kadar alınmamasının sebebi nedir? Biz sanayiciler neden bu kadar zarara uğratılmıştır? İnşaat işlerinde de keyfi davranılmış ve sözleşmeler dışında işler yaptırılmıştır. E.E.E A.Ş.'nin C grubu hisselerini tüm hisselerin üzerinde görerek bir nevi altın hisse durumuna getirmiş ve bu şirkette söz söyleme yetkisini bilerek kendi üzerine yetkili kılmıştır. Bu rapordan sonra sayın başkanın derhal istifa etmesi gerekmektedir. Bu meclisin de istifa ederek tüm sanayicilerin mutakabatı ile bütünlük sağlanarak, tek adaylı bir seçim tekrardan yapılmalıdır. Bunun için gereken gücün Eskişehir sanayisinde var olduğunu düşünüyoruz. Yoksa seçilen bu meclis de daima şaibe altında kalacaktır." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir ve Meclis Üyelerine İstifa Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement