Sanayi ve Sanat Bu Fuarda Buluşacak - Son Dakika
Güncel

Sanayi ve Sanat Bu Fuarda Buluşacak

1-13 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Döküm Fuarı TURKCAST' da, Sanatçı BİHRAT MAVİTAN'IN dökme heykelleri sergilenecek.

09.09.2014 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa ve Asya metalürji sektörlerini birbirine bağlayan bir köprü görevi niteliği taşıyan ANKIROS/ANNOFER/TURKCAST fuarları, eş zamanlı olarak, 11-13 Eylül 2014 tarihinde Tüyap' ta düzenlenecek.

Fuarda, TÜDÖKSAD "Türkiye Döküm Sanayicileri Derneği" üyeleri başta olmak üzere 65'ın üzerinde Türk döküm üreticisi 7. holde bir araya gelecek. Bu alanda ünlü heykel sanatçısı Bihrat Mavitan'ın dökme heykel sergisi yer alacak.

Sanayi, Döküm ve Sanat Bu Fuarda Buluşacak…

HM Ankiros Fuarcılık A.Ş.'nin 1991 yılından bu yana düzenlediği ve metalürji sektöründe dünya üçüncüsü olan fuar, dökümün sanata dönüşmüş halinin de sergilendiği bir sanat merkezi olma özelliği gösterecek. 3. Ankiros Dökümün Fotoğrafları Yarışması ve Sergisi , Haluk Perk Müzesi Gümüşhacıköy Koleksiyonu, Zeynep Atik Miniscalco Sergisi ve ülkemizin heykel denince akla gelen ilk ismi Bihrat Mavitan Sergisi fuar süresince ziyaretçilerine görsel bir şölen sunacak.

"Her şeyin resmi yapılabilir, resmi yapılabilen her şeyin de heykeli yapılabilir"

1948 İzmir doğumlu olan Bihrat Mavitan; akademi heykel bölümü mezunu olup, sanat ile ailesi sayesinde erken yaşlarda tanışmış bir sanatçı. "Her şeyin resmi yapılabilir, resmi yapılabilen her şeyin de heykeli yapılabilir. Resmi yapılmayacak şey yoktur ve eğer resmini yaptıysanız heykelini de yapabilirsiniz" diyen Bihrat Mavitan resimlerinde ve heykellerinde fantastik kalıplara uygulanmış figürleri, dekoratif ağırlıklı bir anlayış çerçevesinde ele alıyor. Sergi, fuar süresi boyunca görülebilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sanayi ve Sanat Bu Fuarda Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement