Şanlıurfa'da Kadınların El Emeği Göz Nuru Sergisi - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'da Kadınların El Emeği Göz Nuru Sergisi

Şanlıurfa\'da Kadınların El Emeği Göz Nuru Sergisi

Şanlıurfa'da kadınların el emeği göz nuru sergisiAile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı 20 kadın destek merkezinde eğitim gören kadınların hazırladıkları 10 bin civarındaki yöresel el işi ürünleri sergilendi.

10.03.2016 13:00

Şanlıurfa'da kadınların el emeği göz nuru sergisi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı 20 kadın destek merkezinde eğitim gören kadınların hazırladıkları 10 bin civarındaki yöresel el işi ürünleri sergilendi. El emeği göz nuruyla hazırlanan sergide kurutulmuş su kabağından yapılan abajur büyük ilgi gördü.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı 20 kadın destek merkezinde kurs gören kadınların, makine nakışı, giyim, geleneksel kıyafetler, filorafi, resim, takı tasarım, sedef oymacılığı ve el sanatları eğitimini alan kadın kursiyerlerin, 10 bin civarındaki ürünleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Mehmet Akif İnan Kültür Salonunda açıldı. Kadınların hazırladıkları serginin açılışı Şanlıurfa Valisi Uğur Sezer ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol tarafından yapıldı. Halfeti Halk Eğitim Merkezi'ndeki kursiyerlerin hazırladığı su kabağından abajur sergiyi gezenler tarafından büyük ilgi gördü. Sergiyi gezen Vali Yardımcısı Uğur Sezer, "Kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum. Yaptığı eserlerle zaten toplumun taşı olan kadınlarımız hünerleriyle ve yaptıkları eserlerle güzel bir sergiyi ortaya koymuşturö dedi. Halfeti Halk Eğitim merkezi kurs sorumlusu Rahime Şahin, "Halk Eğitim Merkezi bünyesinde sedef kaplama, telkari, ahşap boyama ve takı tasarım gibi kurslar veriyoruz. Bunun yanı sıra su kabağından abajur yapıyoruz. Su kabağından abajur yapıyoruz ve daha çok bu yörede su kabağının yemeği bilinir. Su kabağının içerisindeki çekirdekleri çıkardıktan sonra boyama ve zımpara işlemi yapıyoruz. Su kabağı kuruduktan sonra boncuklarla sekil vererek abajuru istediğimiz model ve şekilde tasarımını yapıyoruzö dedi. Kadın kursiyerlerince hazırlanan el işi sergisi Pazar gününe kadar açık olacağı belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'da Kadınların El Emeği Göz Nuru Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement