Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Şanlıurfa\'dan Kısa Kısa

Öğrenciler Halfeti'yi gezdi

14.11.2013 17:26

Şanlıurfa'da yürütülen "Hayata evet projesi" kapsamında öğrenciler, Halfeti'nin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.

Şanlıurfa merkez ve ilçelerinden gelen üniversite ve lise öğrencilerine  Şanlıurfa Toplum Destekli Polis Şube Müdürü Yardımcısı Emniyet Amiri Enver Başar tarafından sigara ve uyuşturucunun zararları konulu seminer verildi.

Daha sonra tekne turuna katılan öğrenciler Halfeti'nin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.

Çiftçilere besicilik semineri

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasınca (ŞUTSO) çiftçilere yönelik "Damızlık sığır yetiştiricileri birliği konulu seminer düzenlendi.

Vali Celalettin Güvenç, ŞUTSO konferans salonunda gerçekleştirilen seminerde hayvancılığın Şanlıurfa'nın ekonomisinde büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Hayvancılığın bilinçli bir şekilde yapılması gerektiğini vurgulayan Güvenç, şunları kaydetti:

"Bu iş ince iş, emek isteyen bir iş. Yeni doğan buzağıya çocuğun gibi biberonla süt vermezsen para kazanamazsın. Ankara istediği kadar teşvik versin, para versin kendi işimizi yapmazsak bu iş olmaz. Bu imkanlar Şanlıurfa'da var. Allah'a şükür ovalarımız geniş, meralarımız var. Girdi maliyetini düşüreceksin. 20 tane hayvan için her gün yem fabrikasının önünde beklersen para kazanamazsın"dedi.

ŞUTSO Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin ise hayvancılığın bilimsel usullerle yapılmasına dikkat çekerek, hep birlikte elini taşın altına koymadan başarı gelmeyeceğini söyleyedi.

Konuşmaların arndından uzmanlar tarafından  katılımcılara hayvancılığın tarihçesi, hayvancılıkla ilgili bilimsel araştırma ve geliştirmeler, yapılması gerekenler ve hibe destek programları konusunda bilgi verildi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement