Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Şanlıurfa'da çiftçilere "Etkin ve Verimli Sulama Yöntemleri" eğitimi verildi.

20.11.2015 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da çiftçilere "Etkin ve Verimli Sulama Yöntemleri" eğitimi verildi.

GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde (GAPTAEM) gerçekleşen eğitimde, 14 çiftçiye 4 gün boyunca düzenlenen eğitimlerin ardından sertifikaları verildi.

GAPTAEM Müdürü İbrahim Halil Çetiner, yaptığı açıklamada, Türkiye'de suyun yüzde 75'inin tarımda kullanıldığını söyledi.

Tarımda suyun daha verili ve etkin kullanılması için kurum personelleri tarafından ikinci kez eğitim verildiğini kaydeden Çetiner, "Önümüzdeki ay bu eğitimlerden üçüncüsünü gerçekleştireceğiz. 10. Kalkınma Planı kapsamında etkin ve verimli sulama yöntemleri eğitimi enstitümüz tarafından eğitim merkezimizde ve arazilerimizde uygulamalı olarak çiftçilerimize aktarılmış oldu. Gaziantep Oğuzeli Kayacık Sulama Birliği ve Şanlıurfa Atatürk Barajı Sulama Birliği'nden 14 çiftçimizi tesisimizde ağırladık ve onlara sulama konusunda eğitimler verdik" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi'nin incelemeleri

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Harran Üniversitesi (HRÜ) Eyyübiye Kampüsü'ndeki çorba evinde incelemelerde bulundu.

HRÜ Rektörü Ramazan Taşaltın ile kampüse gelen Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan çorba evinde öğrencilerle sohbet edip, çorba içti.

Kampüse yönelik ulaşım çalışmalarını öğrencilerle paylaşan Çiftçi, eğitim-öğretime destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Çorba evinde incelemelerde bulunan Çiftçi, daha sonra kampüste yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement