Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 1903 yılında yaptırılan, tarihi Gazipaşa Konağı restore edilerek, kaymakamlık konuk evi olarak kullanılacak.

04.02.2016 19:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 1903 yılında yaptırılan, tarihi Gazipaşa Konağı restore edilerek, kaymakamlık konuk evi olarak kullanılacak.

Şanlıurfa Valiliğince 2001 yılında restore edilerek, anaokulu olarak kullanılmaya başlanan tarihi bina yeniden restore edilecek.

Siverek Kaymakamı Vural Karagül, gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu binada çalışmaların devem ettiğini belirtti.

Kentteki tarihi dokuyu ortaya çıkarmaya çalıştıklarını ifade eden Karagül, "Tarihi binamız ilçemizin ender tarihi eserleri arasında yer almaktadır. Restorasyon çalışmalarını tamamlayıp bu tarihi eseri ihtiyaç duyulan kaymakamlığımıza ait sosyal tesis ve konuk evi olarak kullanacağız" dedi.

Başarılı askerlere ödül

Siverek'te, terör operasyonlarına katılan iki astsubaya başarı belgesi verildi.

Siverek İlçe Jandarma Komutanlığında görevli olup uzun süredir, Cizre, Sur ve Silopi gibi bölgelerdeki terör operasyonlarına katılan askerler, Siverek Kaymakamı Vural Karagül'ü ziyaret etti.

Çalışmalarından dolayı astsubaylara başarı belgesi ile çeşitli hediyeler takdim eden Karagül, "Size ne kadar teşekkür etsek azdır, bugüne kadar yaptığınız çalışmalardan dolayı sizleri tebrik ediyorum" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement