Şanlıurfa'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95'inci Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95'inci Yıl Dönümü

Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 95'üncü yıl dönümü, düzenlenen etkinlikle kutlandı.

11.04.2015 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 95'üncü yıl dönümü, düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Etkinlikler kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen ve farklı yaş gruplarından 272 sporcunun katıldığı "11 Kilometre Kurtuluş Koşusu" yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Nikah ve Konferans Salonunun yanında start alan koşuda dereceye giren sporculara, madalya, kupa ve para ödülü verildi.

Programda daha sonra Aydın, Çorum, Bursa, Diyarbakır ve Silifke halk oyunları ekipleri gösteri sundu.

"Kurtuluş Sergisi" açılışı ile devam eden etkinlikte düzenlenen konferansta Prof. Dr. Mehmet Çelik, kentin kurtuluşuyla ilgili bilgiler verdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, burada yaptığı konuşmada Şanlıurfa'nın birçok medeniyete ev sahipliği yapmış büyük uygarlıkların doğduğu kadim bir şehir olduğunu söyledi.

Kentin kurtuluş mücadelesinde şehit ve gazi olanlara şükranlarını dile getiren Güvenç: "Atalarımız, canları bahasına vatanımızı korumak için mücadele etti. Bu coğrafyada Arap, Kürt ve Türkler el ele vererek büyük bir kahramanlık örneği gösterdiler. Bizim onların mirasına sahip çıkmamız gerekiyor, çok çalışarak, birbirimizi severek bu emanete sahip çıkmamız lazım" dedi.

Törene Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgenaral İhsan Başbozkurt, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95'inci Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement