Şanlıurfa- Valilik Gazetecilere Sığınmacı Kampını Gezdirdi - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa- Valilik Gazetecilere Sığınmacı Kampını Gezdirdi

Şanlıurfa- Valilik Gazetecilere Sığınmacı Kampını Gezdirdi

Şanlıurfa Valiliği, sosyal medya ve bazı basın organlarında çıkan 'Ceylanpınar çadır kentte ÖSO eğitim görüyor' iddiaları üzerine gazetecilere çadır kenti gezdirdi.

01.12.2014 00:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Valiliği, sosyal medya ve bazı basın organlarında çıkan 'Ceylanpınar çadır kentte ÖSO eğitim görüyor' iddiaları üzerine gazetecilere çadır kenti gezdirdi.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ün, medyada çıkan 'Ceylanpınar çadır kentte ÖSO eğitim görüyor' haberleri üzerine verdiği talimatla Vali Yardımcısı Meral Uçar'ın öncülüğünde, gazetecilere, Suriye sınırındaki Ceylanpınar'da bulunan Tigem arazisine kurulu yaklaşık 21 bin Suriyelinin barındığı Telhamut Çadır Kenti gezdirildi. Ceylanpınar Kaymakamı Ahmet Karatepe'nin de yer aldığı gezide, gazetecilere, çadır kentte yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Üç yıldan bu yana toplam 4 bin 500 çadırdan oluşan kampta yaklaşık 21 bin Suriyelinin ikamet ettirildiğini belirten Kaymakam Karatepe, her türlü ihtiyaçların karşılanmasının yanı sıra; çadır kentte sadece sosyal ve kültürel eğitimlerin ve Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun derslerin verildiğini ifade etti. Gazetecilere kamptaki kursları ve atölyeleri gezdiren Kaymakam Karatepe, Tigem arazileri üzerinde iddia edilen konuların hiç biri yoktur. Burada yapılan eğitim faaliyetleri kültür sanat kursları ve Milli Eğitim Bakanlığımızla yürüttüğümüz okuma yazma kurslarıdır. Bunları yerinde görmeniz için sayın valimizin talimatıyla bu gezi düzenlenmiştir dedi.

Ülkelerinden kaçan bütün sığınmacılara misafir gözüyle baktıklarını belirten Vali Yardımcısı Meral Uçar ise misafirlerin tüm ihtiyaçların devlet tarafından karşılandığını, Türkiye'nin bu duruşuyla dünyaya örnek olduğunu ifade etti. Uçar, şunları söyledi

Ceylanpınar Tigem arazisinde Özgür Suriye Ordusu'na ait kampların olduğu iddia edilmişti. Bu iddiaların asılsız olduğunu kampları gezerek gördünüz. Ceylanpınar kampındaki faaliyetlerin yalnızca eğitim ve öğretimden ibaret olduğunu, burada yaşayan Suriyelilerin fiziki ve sosyal anlamda tüm ihtiyaçların en üst düzeyde karşılandığına sizler de şahit oldunuz. Vatandaşların nasıl uyum sağladığını gördünüz. Çoğu Türkçe konuşarak bizimle iletişime geçti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa- Valilik Gazetecilere Sığınmacı Kampını Gezdirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement