Şansal: Emekliler Açlık Sınırının Altında Yaşıyor - Son Dakika
Güncel

Şansal: Emekliler Açlık Sınırının Altında Yaşıyor

Şansal: Emekliler Açlık Sınırının Altında Yaşıyor

DİSK Emekli-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Necdet Şansal, Türkiye'deki emeklilerin açlık sınırı altında yaşam mücadelesi verdiğini söyledi.

02.07.2015 14:29

Türkiye'de 8 milyon emeklinin açlık sınırının altında bir ücret aldığını kaydeden DİSK Emekli-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Necdet Şansal, emeklilerin sorununun ülkenin sorunlarından ayrı olarak düşünülemeyeceğini dile getirdi.

Türkiye'de yaklaşık olarak 8 milyon emekli yaşıyor. Kimi işçi emeklisi, kimi devlet kurumlarında yıllarca çalıştıktan sonra emekli olmuş. Ama hepsinin ortak paydaşı geçim sıkıntısı. Türkiye'de her yıl 28 Haziran ile 4 Temmuz tarihlerinde Emekliler Haftası olarak çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu etkinliklerde dile getirilen en büyük sorun ise emeklilerin almış olduğu düşük maaşlar oluyor. Türkiye'de 8 milyon emeklinin açlık sınırının altında bir ücret aldığını dile getiren Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonuna bağlı Emekli-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Necdet Şansal, yeni kurulacak olan hükümetin emeklilerin ekonomik ve sosyal sorunlarına çözüm bulmasını istiyor.

'AÇLIK SINIRI BİN 400 LİRA'

Hayat şartlarının ve ekonomik koşulların emeklilerin hayatını olumsuz yönde etkilediğini dile getiren Şansal emeklilerin almış olduğu düşük ücrete dikkat çekti. DİSK Emekli-Sen Şanlıurfa Şubesinde konuyla ilgili açıklama yapan Şansal, "Her yıl 28 Haziran ile 4 Temmuz tarihleri arasında Türkiye'de Emekliler Haftası olarak kutlanıyor. Bu münasebetle emeklilerin sosyal, ekonomik ve diğer sorunları gündeme getiriliyor. Türkiye'de emeklilerin ekonomik durumları sizin de bildiğiniz gibi maalesef iyi durumda değildir. Türkiye'de 8 milyon emekli açlık sınırının altında ücret alıyor. Bilindiği gibi Türkiye'de açlık sınırı bin 400 liradır. Bizim iktidardan talebimiz emeklilerin ekonomik, sosyal sorunlarının giderilmesi insanca bir ücret verilmesi talebimiz vardır. Bu hafta dolayısıyla çeşitli illerde bu anlamda etkinlikler yapılmaktadır. Yeni kurulacak olan koalisyon hükümetinde partilerin bu konuda duyarlı olmaları, emeklilerin ekonomik, sosyal sorunlarının giderilmesini talep etmekteyiz. Bu münasebetle emeklilerin sorunları ülkenin sorunlarından ayrı olarak düşünülemez" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Şansal: Emekliler Açlık Sınırının Altında Yaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement