Sapanca'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Sapanca'dan Kısa Kısa

Sapanca\'dan Kısa Kısa

Çilek Yetiştiriciliği Projesi, devam ediyor.

22.04.2014 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sapanca Kaymakamı Gökhan Azcan, "Çilek Yetiştiriciliği Projesi" kapsamında yapımı tamamlanan seraları inceledi.

Sapanca'da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün uyguladığı proje kapsamında Muradiye ve Uzunkum mahallelerinde çilek seraları yapıldı.

Seraları ziyaret eden Azcan, projenin başarısı için üreticilerin gereken özeni göstermelerini istedi.

Üreticilerin her zaman yanında olduklarını belirten Azcan, "Proje kapmasında 8x42 metre ebadında plastik örtülü yüksek tünel seralar, damla sulama sistemi kurulu ve fideler dikilmiş olarak üreticilere teslim edildi. Albion çeşidi kullanıldı. Seralar 2 yıl ödemesiz olmak üzere 6 yılda faizsiz  geri ödenecek. Üreticimiz bizim için çok değerlidir .Her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Kaymakam Gökhan Azcan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Çocukların güven içinde yarınlara hazırlanmasında bütün imkanları sefer ettiklerini belirten Azcan, mutlu, sağlıklı, huzurlu ve başarılı eğitimin milletçe ortak amaçları olduğunu kaydetti.

"Türk Devleti'nin devamını emanet edeceğimiz yeni cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisan önemli bir vesiledir" ifadesini kullanan Azcan, şunları bildirdi:

"Bu alanda hem dünyada ilki oluşturmakta hem de geleceğin cumhuriyet nesillerine Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından armağan edilmiş değeri büyük bir mirastır. Bu bayram vesilesiyle dünya çocukları arasında sevgi, kardeşlik ve dostluk bağları güçlenerek tüm insanlığın huzur ve barış içerisinde yaşayabilecekleri bir dünyanın temelleri atılmış olmaktadır. Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını saygı, minnet ve şükranla anıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı tebrik ediyor, sizleri sevgiyle kucaklıyor ve gözlerinizden öpüyorum" - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sapanca'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement