Sapanca Muhtelif Yerler İçmesuyu Projesi" - Son Dakika
Yerel

Sapanca Muhtelif Yerler İçmesuyu Projesi"

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sapanca Muhtelif Yerler İçmesuyu Projesi'nde çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

01.09.2015 15:59

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sapanca Muhtelif Yerler İçmesuyu Projesi'nde çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Keleş, yaptığı yazılı açıklamada, Uzunkum, Ünlüce, Kuruçeşme, Dibektaş, Nailiye, Hacımercan, Şükriye, Balkaya, Memnuniye, İlmiye ve Fevziye Mahalleleri için 65 kilometre hat ile iki içme suyu deposu inşa ettiklerini ve arıtma tesisi için de kısa süre içerisinde ihaleye çıkacaklarını belirtti.

Projenin Pamukova Eskiyayla havzasında yapımına devam edilen Akçay Barajı ile entegre olacağını ifade eden Keleş, "5,5 milyonluk çalışmamızla Sapanca'ya bağlı yüksekte kalan yerleşimlerin içme suyu geleceğini garanti altına alacağız. Yatırımımız sayesinde yağışlı havalarda bölgenin içmesuyunda bulanma yaşanmayacak. 11 mahallemize de daha bol içmesuyu ulaşacak. Projemiz aynı zamanda Akçay Barajı ile de entegre olacak. Tüm yatırımlarımızın tamamlanmasıyla bölge, uzun yıllar içme suyunda hiçbir sorun yaşamayacak" değerlendirmesinde bulundu.

İlçede daha önce devreye alınan Muradiye, Hacımercan ve Kurtköy İçmesuyu Arıtma tesislerine bir yenisinin daha ekleneceğini kaydeden Rüstem Keleş, "Sapanca ilçemizde 3 içme suyu arıtma tesisimiz var. Yürüttüğümüz Üst Köyler İçmesuyu Projesi kapsamında bir içme suyu arıtma tesisi daha inşa edeceğiz. En ileri teknolojiyle arıtma yapacak Memnuniye Tesisleri'nin de inşallah kısa süre içerisinde ihalesine çıkacağız. Yatırımlarımızın ilçemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sapanca Muhtelif Yerler İçmesuyu Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement