Sarayönü'nde Çiftçilere "Traktör Güvenliği" Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Sarayönü'nde Çiftçilere "Traktör Güvenliği" Eğitimi

Türkiye'de traktör sayısının en fazla olduğu ilçelerden Sarayönü'nde, güvenli traktör kullanımı konusunda çiftçilere eğitim semineri verildi.

12.03.2014 13:04

Türkiye'de traktör sayısının en fazla olduğu ilçelerden Sarayönü'nde, güvenli traktör kullanımı konusunda çiftçilere eğitim semineri verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odalar Birliği'nin desteğiyle Sarayönü'nde "Güvenli Traktör Kullanımı Kampanyası" eğitimi başlatıldı.

Sarayönü Belediye düğün salonunda yapılan programda konuşan Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanı Yusuf Avan, 2013 yılının Temmuz ayı itibariyle Türkiye genelinde 1 milyon 500 binden fazla traktör bulunduğunu belirtti.

Türkiye genelinde ilçeler arasında Sarayönü'nün ise en çok traktöre sahip olan yerlerden biri olduğunu ifade eden Avan, " Konya'da 74 bin civarında traktör, bin 500 civarında da tarımsal araç var. Son 3 yılda Konya'da 5 tanesi ölümlü olmak üzere 66 zirai araçların karıştığı kaza meydana gelmiştir. Bu projeyle çiftçilerimiz daha da bilgilenecektir" dedi.

Kazalarla ilgili bilgi veren Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanlığından Eyüphan Ekici ise trafik kazalarının dünyanın mücadele ettiği en önemli sorunlardan biri olduğunu dile getirdi.

Her yıl dünyada 1 milyon 250 binin üzerinde insanın trafik kazalarında hayatını kaybettiğini dile getiren Ekici, şunları kaydetti:

"50 milyon insan yaralanıp sakat kalmaktadır. Ülkemizde ise her yıl trafik ortamına eklenen 1 milyonun üzerinde yeni araç ve yaklaşık 1 milyon yeni sürücüyle birlikte hızlı şehirleşme, sanayileşmeye bağlı insan ve eşya hareketliliğindeki artış nedeniyle trafik ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. 2012 yılında meydana gelen 153 bin 555 kazada, sadece kaza yerinde 3 bin 750 kişi hayatını kaybetmiş, 268 bin 102 kişi de yaralanmıştır. Trafik güvenliği sadece polisiye faaliyetlerle sağlanacak bir alan olmayıp, alt yapının, eğitim, denetim, ilk ve acil yardım hizmetlerinin en üst seviyede dengeli ve devamlı bir şekilde iş birliği içinde çalışması gereken zor bir alandır." - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sarayönü'nde Çiftçilere 'Traktör Güvenliği' Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement