Sare Davutoğlu'nun Himayesindeki Projeyle Soma'da 128 Aileye Psikolojik ve Sosyal Destek Sağlandı - Son Dakika
Güncel

Sare Davutoğlu'nun Himayesindeki Projeyle Soma'da 128 Aileye Psikolojik ve Sosyal Destek Sağlandı

Sare Davutoğlu\'nun Himayesindeki Projeyle Soma\'da 128 Aileye Psikolojik ve Sosyal Destek Sağlandı

Başbakan ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun himayesinde 7 farklı ilden 16 sivil toplum örgütü ve 110 gönüllünün uygulayıcı olarak görev aldığı Soma Dayanışma Projesi ile 128 madenci ailesine bir yıl boyunca maddi, psikolojik ve sosyal destek sağlandı.

20.09.2015 13:14

Başbakan ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun himayesinde 7 farklı ilden 16 sivil toplum örgütü ve 110 gönüllünün uygulayıcı olarak görev aldığı Soma Dayanışma Projesi ile 128 madenci ailesine bir yıl boyunca maddi, psikolojik ve sosyal destek sağlandı. Soma'daki toplantıda konuşan Sare Davutoğlu, "Hem şehit aileleri hem de terörden etkilenen bölgelerdeki kardeşlerimizle ilgilenmenin bir modelini oluşturmak gerekiyor. Ben bu konuyu ilk dile getirdiğimde 'Yapılabilir bir şey değil' dediler ama bu mert, yürekli kadınlar bunu Soma'da gerçekleştirdi" dedi. Proje, terörden etkilenen bölgelere de 'model' olacak.

Soma Dayanışma Projesi'nin Kapanış Toplantısı, Sare Davutoğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan'ın da katılımıyla Soma'da gerçekleştirildi. Toplantının kapanışında konuşan Sare Davutoğlu, Türkiye'deki her duyarlı, gönülden düşünen insan gibi Soma'daki maden faciasının ardından 'Bu durumda ne yapabilirim' diye düşündüğünü ve sosyal destek projesi için ilk adımların atıldığını söyledi.

Çok değerli ve yüreği mert kadınların bir araya gelerek doğudan batıya bir sinerji oluşturmayı hedeflediklerini vurgulayan Sare Davutoğlu, Soma Dayanışma Projesi'ni tek başına yapmadığını, hayallerini çok sevdiği insanların hayata geçirdiğini belirtti. Proje kapsamında 7 şehirden sivil toplum kuruluşlarının aileler ile eşleştirildiğini ve güzel sonuçlar ortaya çıktığını anlatan Davutoğlu, "Bu bir dost buluşması olarak zihinlere kazındı. Sürdürülen çalışmalardan birçok insan istifade etti. Bu dostluk, çok büyük emekler karşılığında oldu" dedi.

EN ACISI BABASINI KAYBETMİŞ BİR ÇOCUĞUN OKULA BAŞLADIĞI GÜNDÜR

Madenci ailelerinin acil ihtiyaçlarının giderilmesinin ardından sosyal projenin istikrarlı şekilde devam etmesi gerektiğini gördüklerini dile getiren Davutoğlu, şöyle konuştu: "Kendi acımızdan da biliriz. En acısı babasını kaybetmiş bir çocuğun okula başladığı gündür, hastayken hastaneye götürülmesi gereken zamandır. Onlara, sadece dost olduğu için rahatlıkça danışabildiği insanların varlığını hissettirebilmek önemliydi. Bu yönde çok ciddi bir eğitim faaliyeti sürdürüldü. Uzman sivil toplum kuruluşları çok büyük katkı sağladı, kamu kuruluşları da büyük katkılar sağladı."

Ailelerin mahremiyetine saygı gibi nedenlerle projeyi daha önce basınla paylaşmadıklarını dile getiren Davutoğlu, çalışmanın resmi süresinin dolduğunu ancak gerçek anlamda nihayete ermediğini bildirdi.

TERÖRDEN ETKİLENEN BÖLGELERE DE 'MODEL' OLACAK

Sare Davutoğlu, terörden etkilenen bölgelerde de bir model oluşturmak, şehit aileleriyle ilgilenmek için projede bir takım modifikasyonlar yapılabileceğini ve çok faydalı işlere imza atılabileceğini dile getirdi. Şehit aileleriyle istikrarlı şekilde ilgilenmenin mümkün olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Hem şehit aileleri hem de terörden etkilenen bölgelerdeki kardeşlerimizle ilgilenmenin bir modelini oluşturmak gerekiyor. Ben bu konuyu ilk dile getirdiğimde 'yapılabilir bir şey değil' dediler ama bu mert, yürekli kadınlar bunu Soma'da gerçekleştirdi" diye konuştu.

Daha önce ortak çalışmalar yapmamış insanların bir araya gelmesi ve yeni dostlukların oluşmasının da bir başka sevindirici nokta olduğunu ifade eden Sare Davutoğlu, insana kurumların dokunamayacağını, insana ancak insanın şifa olabileceğini dile getirdi.

Soma Dayanışma Projesi Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu himayesinde geçen yıl Ağustos ayında başlatılan ve maden faciasında hayatını kaybedenlerin ailelerine destek verilmesi amaçlanan proje kapsamında, yardım amaçlı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile madenci aileleri bir araya getirildi. Ailelere bir yıl süreyle yerinde ve uzaktan sosyal, hukuki, psikolojik destek sağlandı. Kadın Sağlıkçılar Eğitim ve Dayanışma Vakfı (KASAV), Yeryüzü Doktorları ve İyilikder'in koordinasyonunda sürdürülen sosyal destek projesinde 7 farklı ilden 16 sivil toplum kuruluşu ve 110 gönüllü uygulayıcı olarak görev aldı. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sare Davutoğlu'nun Himayesindeki Projeyle Soma'da 128 Aileye Psikolojik ve Sosyal Destek Sağlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement