Sarıkamış Harekatı'nın 100. Yılına Doğru - Son Dakika
Yerel

Sarıkamış Harekatı'nın 100. Yılına Doğru

Harekatın 100. yılı kapsamında düzenlenen ''Türkiye Şehitleriyle Yürüyor'' etkinliğine bu sene 100 bin kişinin katılması bekleniyor.

09.11.2014 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılı dolayısıyla düzenlenen "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" anma etkinliğine bu yıl 100 bin kişinin katılması bekleniyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Kazım Karabekir Mahallesi'nde yaptırılan "Ay Yıldızlı" tören alanındaki çalışmalar devam ediyor.

Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, Sarıkamış şehitlerini şanına yakışır bir şekilde anacağını belirterek, çalışmaların hummalı bir şekilde sürdüğünü söyledi.

15 bin metrekare alan üzerinde yapımı süren "Ay Yıldızlı" tören alanının betonlama çalışmasına başlandığını anlatan Gürbüz,  8,5 kilometrelik Kzılçubuk yoluna da beton ve andezit taşı kaplaması yapıldığını ifade etti.

Gürbüz, çalışmaların valilik kordinasyonunda takip edildiğine değinerek, "İnşallah 3-5 Ocak'ta düzenlenecek Sarıkamış şehitlerimizin 100. yılı anma etkinliğini görkemli bir tören ile gerçekleştireceğiz" dedi. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sarıkamış Harekatı'nın 100. Yılına Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement