Sarıkamış'ın Düşman İşgalinden Kurtuluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Sarıkamış'ın Düşman İşgalinden Kurtuluş Yıl Dönümü

Sarıkamış'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

29.09.2014 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıkamış'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Gaziler Meydanında düzenlenen törende Kaymakam Muhammed Gürbüz, 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Yetgin ve Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Başkan Toksoy, burada yaptığı konuşmada, şehitler diyarı ilçenin düşman işgalinde kurtarılışının 94. yıl dönümünü kutlamanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, Sarıkamış'ın vatanın, bayrağın, toprağın, kanın, namusun, şerefin, ulvileştiği yer olduğunu ifade etti.

Sarıkamış denilince akla, acı, özlem, duyarlılık, cesaret ve yiğitlik geldiğini dile getiren Toksoy, şöyle konuştu:

"Milletlerin geleceği destanlarla kurulur. Yazılan destanlar binlerce vatan evladının bu yörelerde donarak, çarpışarak, esir olarak, toprağa girerek şehit olanların tarihi değil, kim olduğumuzu hangi şartlarda bugünlere geldiğimizin tarihidir. Türk insanı bugün bu topraklarda başı dik ve gururla yaşıyorsa bu, 94 yıl önce Sarıkamış'ta, Çanakkale'de, Anafartalar'da çarpışan şehit ve gazi olan tarih yazan insanlar sayesindedir."

Etkinlikler kapsamında okullar arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.

Öğrencilerin şiir okuması ve halk oyunları gösterisinin ardından Erzurum'dan gelen 9. Kolordu Bölge Bandosu tarafından verilen konserle program sona erdi.

Törene, Cumhuriyet Savcısı Engin Oğur, askeri ve sivil erkan, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sarıkamış'ın Düşman İşgalinden Kurtuluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement