Şarköy Termik Santrali İl Genel Meclisinde İkinci Kez Red Edildi - Son Dakika
Yerel

Şarköy Termik Santrali İl Genel Meclisinde İkinci Kez Red Edildi

Şarköy Termik Santrali İl Genel Meclisinde İkinci Kez Red Edildi

Tekirdağ Valiliği'nin, 2 ay önce İl Genel Meclisi'nde görüşülerek red edilen Şarköy'de kurulmak istenilen termik santralle ilgili yeniden görüşülmesi talebi oy çokluğu ile red edildi.

07.09.2012 10:28

Tekirdağ Valiliği'nin, 2 ay önce İl Genel Meclisi'nde görüşülerek red edilen Şarköy'de kurulmak istenilen termik santralle ilgili yeniden görüşülmesi talebi oy çokluğu ile red edildi.

Tekirdağ İl Genel Meclis Toplantısı, İl Özel İdaresi binasında yapıldı. Şarköy'den toplantıya Belediye Meclis Üyesi Ali Bayraktar, Ziraat Odası Başkanı Ömer Düzgen, Çevre Derneği Başkanı Hakan Sadunoğlu, dernek yönetim kurulu üyeleri, bölgedeki site yöneticileri ve Kızılcaterziköy'den çiftçi Mustafa Üstün katıldı.

İl Genel Meclis Toplantısı, Başkan Orhan Perçinlioğlu tarafından açıldı. Gündemin ilk maddesinde yer alan, Şarköy, Kızılcaterziköy'de yapılmak istenilen doğalgaz çevrim santrali için hazırlanan 1/5000 ve 1/ 1000 ölçekli imar planlarının görüşülerek karara bağlanması ele alındı.

İl Genel Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Münür Karaevli konu hakkında ilk konuşmayı yaptı. Karaevli "Biz Şarköy'de toplantılar yaptık, sivil toplum örgütlerinin görüşlerini aldık, yöre halkı imza kampanyaları açtı. Bu bölgede çoğunluk santrali istemiyor, bu konu red edilmesine rağmen tekrar gündeme gelme sebebini anlayamıyorum. Tekirdağ Valiliğinin onayıyla yeniden gündeme geldi. Burada birinci derecede tarım toprakları var, denize yakın, denizin ekolojik yapısı bozulacak." dedi.

Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı İl Genel Meclis Üyesi Nazmi Duygu yaptığı konuşmada, Saray ilçesinde yapılmak istenilen termik santralde yaşanılan gelişmeleri anlattıktan sonra, Şarköy'de kurulmak istenilen santralle ilgili olarak " Santral yapılmak istenilen yer doğa harikası bir yer. Bölge turizmin bel kemiği, hayvancılık yapılıyor. Vicdanım rahat etsin diye gidip bölgeyi yerinde gördüm. Resmen çam ormanlar, meşe ormanlar katledilmiş, kimin yaptığını bilemiyorum. Santral yapılmak istenilen arazinin üç tarafı ormanla, bir tarafı denizle etrafı çevrili, burada balıkçılık yapıyor, Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtlama havzası. Kış nüfusu 17 bin olan Şarköy'ün yaz nüfusu 200 binlere çıkıyor. Gelelim ÇED raporuna, ne kadar sahte olduğunu, masa başında hazırlandığını gidip gördüğüm yerde daha iyi anladım." dedi.

CHP Şarköy İl Genel Meclis Üyesi Recep Kanter'in katılmadığı toplantıda, 18 CHP, 1 MHP, 1 DP toplam 20 il genel meclis üyesi hayır oyu verirken, AK Parti grup kararı alarak 12 evet oyu verdi. İl Genel Meclis Üyeleri oy çokluğu ile Kızılcaterziköy'de yapılmak istenilen doğalgaz çevrim santrali için hazırlanan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planlarının uygulanmasına red kararı verdi.

07.09.2012 10: 01: 24

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şarköy Termik Santrali İl Genel Meclisinde İkinci Kez Red Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement