Saruhanlı'da Romanlar Dernek Kurdu - Son Dakika
Yerel

Saruhanlı'da Romanlar Dernek Kurdu

Saruhanlı\'da Romanlar Dernek Kurdu

Manisa'nın Saruhanlı İlçesinde tüzük çalışmaları tamamlanan "Saruhanlı Roman Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği" kuruldu.

31.07.2013 13:12

Manisa'nın Saruhanlı İlçesinde tüzük çalışmaları tamamlanan "Saruhanlı Roman Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği" kuruldu.

Dernek Başkanı Hasan Eskici, Derneğin Kurtuluş Mahallesindeki binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, tüzel kişilik kazanan derneklerinin resmen faaliyete başladığını duyurdu.

İlçede 3 bin civarında roman vatandaşın yaşadığını ifade eden Eskici, Romanlar kültürünü yaşatmak, yaymak ve Romanlar arasında birlik ve beraberlik sağlamak amacıyla dernek kurduklarını kaydetti.

Önümüzdeki 6 aylık süreçte Manisa merkez ve İshakçelebi beldesindeki Roman dernekleri ile Halitpaşa ve Koldere beldesinde açacakları Roman dernekleriyle birleşip Federasyon sistemine dönüşeceklerini anlatan Eskici şöyle dedi:

"6 ay sonra 15 bin roman vatandaşı temsil eden büyük bir federasyon olacağız. Romanların yaşam şartlarının iyileştirilmesi için çalışmalarımız olacak. Bilindiği gibi ülkemizde Roman vatandaşlar hep arka sıralarda kalmıştır. Bu siyasi hataların ürünüdür. Bizler roman kültüründe yeni bir imaj oluşturacağız."

Dernek Başkanı Eskici, önümüzdeki dönemlerde dernek ve federasyon çatısı altında konserler, kurslar, seminerler, konferanslar ve paneller gibi sosyal, kültürel ve eğitim çalışmaları düzenleyeceklerini de belirtti.

Bu arada Saruhanlı'da 2010 yılında kurulan "Çağdaş Romanlar Derneği" 2011 yılında dernek yönetiminin kararı doğrultusunda feshedilmişti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Saruhanlı'da Romanlar Dernek Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement