Satrançta Ödüller Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Satrançta Ödüller Dağıtıldı

Satrançta Ödüller Dağıtıldı

Ordu'da düzenlenen "6.Satranç Turnuvası"nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

06.05.2013 17:13

Ordu'da düzenlenen "6. Satranç Turnuvası"nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

AZDUR Spor Sanat ve Kültür Kulübü'nce bu yıl 6.'sı organize edilen "Satranç Turnuvası"nın ödül töreni yapıldı. Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen ödül törenine Vali Orhan Düzgün, Belediye Başkanı Seyit Torun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz, Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Vekili Prof. Dr Yusuf Doğruer, Satranç İl Temsilcisi Önder Zafer Fazla, AZDUR Kulübü Başkanı Zeki Demircan, turnuvanın sponsoru işadamı Levent Yıldırım ile turnuvada dereceye giren sporcular ile aileleri katıldı.

Satranç Turnuvası ödül töreninde bir konuşma yapan Vali Orhan Düzgün, gençlere satrancı sevdirmek, satranca olan ilgiyi artırmak amacıyla başlayan turnuvanın bugün 26 vilayetten ve Azerbaycan'dan konuklarla beraber 700'ü aşkın satranç severin turnuvaya katılımıyla büyük bir etkinliğe dönüştüğünü görmekten büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Düzgün, "Bugün aramızda bulunan Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Vekili Prof. Dr Yusuf Doğruer beyin değerli katkıları ile önümüzdeki yıl Ordu, ulusal ölçekte satranç turnuvalarına ev sahipliği yapacak. Sadece kendi imkanlarımızla gerçekleştirdiğimiz bu turnuvada Türkiye çapında düzenlenen, daha çok katılımla desteklenen ve Ordulu gençlerimize büyük bir heyecan verecek olan bu turnuvaya Ordu olarak ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. İlimizde 5 bini aşkın çocuğumuz, gencimiz, yetişkinimiz satranç konusunda lisans almış. Bu da Ordu'nun Türkiye'de en fazla lisanslı satranç sporcusuna sahip illerin önde gelenleri arasında yer alması için önemli bir sayı" dedi.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Vekili Prof. Dr Yusuf Doğruer yaptığı konuşmada, başarı ile gerçekleşen bu organizasyona katkı saylayan herkesi gönülden tebrik ettiğini söyleyerek, Ordu ilinin büyük organizasyonlara, kaliteli turnuvalara hazır olduğunu belirtti.

AZDUR Spor Sanat ve Kültür Kulübü Başkanı Zeki Demircan da yaptığı açıklama da, "Ordu'daki satranç sporcusunun potansiyeli oluşturabilmek için 6 yıl önce böyle bir açılım içine girmiştik. Bu amatör sıcak birlikteliğimiz bugün profesyonel bir yapıyı elde tutmamızı sağladı. Önce bölgesel olarak düşündük ama sonra ulusal bir hale geldi" diye konuştu.

Daha sonra, Vali Orhan Düzgün ve diğer protokol mensupları tarafından, 3-4-5 Mayıs 2013 tarihleri arasında Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonu'nda düzenlenen 6. Satranç Turnuvası'nda dereceye giren sporculara madalya ve ödülleri verildi.

Vali Orhan Düzgün, 200 satranç takımı ve 200 satranç kitabı verirken, turnuvanın sponsoru işadamı Levent Yıldırım da ödül olarak, 6 cumhuriyet altını ile 30 çeyrek altın verdi.

15 kategoride yarışmaların yapıldığı turnuvanın en güçlü yarışma kategorisi Azerbaycan'dan ve diğer illerden çok güçlü oyuncuların katıldığı Açık Genel Kategori oldu.

Yarışmada dereceye giren sporcular ise şöyle: "İstanbul'dan Umut Atakiş, Giresun'dan Emre Bülbül, Ankara'dan Bahadır Kaplan, Denizli'den Mehmet Metin, Bolu'dan Ali Bülent Özveren, Azerbaycan'dan Ramiz İmamverdiyev, Ordu'dan Önder Zafer Fazla, Erkan Turan, Giresun'dan Köksal Demirkılıç ve Ebru Kaplan." - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Satrançta Ödüller Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement