Savcı, Tacizle Suçlanan Öğretmenin Cezalandırılmasını İstedi - Son Dakika
Güncel

Savcı, Tacizle Suçlanan Öğretmenin Cezalandırılmasını İstedi

Savcı, Tacizle Suçlanan Öğretmenin Cezalandırılmasını İstedi

İzmir'in Urla İlçesi'ndeki bir lisede görev yaparken, 11 kız öğrenciye taciz ve cinsel istismarda bulunmakla suçlanan edebiyat öğretmeni 38 yaşındaki O.O.Ö.'nün yargılanmasına devam edildi.

23.12.2014 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Urla İlçesi'ndeki bir lisede görev yaparken, 11 kız öğrenciye taciz ve cinsel istismarda bulunmakla suçlanan edebiyat öğretmeni 38 yaşındaki O.O.Ö.'nün yargılanmasına devam edildi. Karar aşamasına gelen davada savcı,  cezavinde bulunan sanık öğretmenin öğrencilerden 5'i ile ilgili suçlamadan beraatini, 6'sı için ise toplam 90 yıl hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Urla'da bir kız öğrenci 2013 yılı Nisan ayında, öğretmenin kendisini taciz ettiğini annesine anlattı. Anne B.K., Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayette bulundu. Fakat öğretmen hakkında herhangi bir işlem yapılmadı. 2013- 2014 eğitim öğretim yılında okula giden anne öğretmeni tekrar okulda görünce, emniyete ve savcılığa gidip şikayetçi oldu. Öğretmen O.O.Ö., İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yenişehir Motor ve Meslek Lisesi'ne tayin edildi.

SAVCININ İTİRAZI ÜZERİNE TUTUKLANDI

Emniyet Müdürlüğü Çocuk Bürosu ekipleri okulda yaptıkları araştırma sonucu yaşları 15- 17 arasında değişen 11 kız öğrencinin de tacize uğradığını ve şikayetçi olduklarını tespit etti. Savcının talimatıyla harekete geçen İlçe Asayiş Çocuk Bürosu Ekipleri, geçen yıl 7 Ekim'de İzmir'de görev yapan öğretmen O.O.Ö.'yü gözaltına aldı. Öğretmen nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı'nın bir üst mahkemeye itirazı sonucu öğretmen O.O.Ö., 10 Ekim'de tutuklandı.

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı, O.O.Ö.'nün kız öğrenciler üzerinde, öğretmenlik görevi nedeniyle sahip olduğu eğitici- öğretici vasfı ile eğitim- öğretim ilişkisinden kaynaklanan nüfuzunu kötüye kullanarak muhtelif zamalarda 'cinsel istismar' ve 'cinsel taciz' suçlarını işlediğini belirterek hakkında 'zincirleme cinsel istismar' ve 'cinsel taciz' suçundan dava açtı.

DURUŞMAYA SEBGİS'LE KATILDI

İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılama sırasında, bu davadan tutuksuz yargılanmasına karar verilen O.O.Ö., aynı suçtan Akhisar'da yargılandığı ve 15 yıl ceza aldığı dava nedeniyle cezaevinden çıkamadı. Bugün yapılan duruşmaya, Manisa Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan ve adliyeye getirilmeyen edebiyat öğretmeni O.O.Ö., Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Duruşmada mütalaa veren savcı, 5 mağdur öğrenciyle ilgili olarak sanığın beraatine, diğer 6'sı için ise her biri için 15'er yıldan toplam 90 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasına karar verilmesini istedi. Tarafların avukatlarının talebi üzerine, mütalaaya ilişkin beyanlarını hazırlamaları için süre veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Savcı, Tacizle Suçlanan Öğretmenin Cezalandırılmasını İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement