Seben Göletinin Turizm ve Tarıma Katkısı - Son Dakika
Güncel

Seben Göletinin Turizm ve Tarıma Katkısı

Abant Gölü'nden yedi kat daha büyük olan Seben Göletinin bölgeye kazandırılmasında emeği geçenlere plaket verildi.

14.05.2016 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Abant Gölü'nden yedi kat daha büyük olan Seben Göletinin bölgeye kazandırılmasında emeği geçenlere plaket verildi.

Bolu ve Seben Belediyesi tarafından Seben Göletinin bölgeye kazandırılmasına katkıda bulunanlar için Karacasu Beldesi'nde bir otelde yemek düzenlendi.

Bolu Valisi Aydın Baruş, yaptığı konuşmada, Seben Göletinin, bir ilçenin kaderi için çok büyük önem taşıdığını, proje öncesinde Seben'in verimli topraklarını sulama amaçlı düşünüldüğünü ama şu anda turizmin gündemine girmiş durumda olduğunu söyledi.

Vali Baruş, "Seben Göleti, Köroğlu Dağı Kültür Turizm Koruma ve Gelişim Alanı sınırları içerisinde yer alıp, bu alan içerisinde çok değerli bir bölge olarak öne çıkmakta. Bölge, hem değişik sporların yapılabileceği bir yer, hem de doğa harikası bir görünüme sahip. Ben, Köroğlu Dağı'nın zirvesine çıktığımda Seben Gölü'nün doğa harikası bir manzaraya sahip olduğunu gördüm." diye konuştu.

İleçnin sulama projelerini DSİ'nin hazırlayacağını belirten Baruş, şöyle konuştu:

"Proje tamamlandığında inşallah Seben'e hizmet sunacağız. Ayrıca, suyun akış yönünde 2 ayrı yerde hidroelektrik santrali kurulacak. Ekonomik olarak da hem ilimiz ekonomisine, hem de ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacak. Bu anlamda çok akıllı bir yatırım olmuş. Bu yatırımda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. İnşallah DSİ'nin planladığı projeler yakın zamanda gündeme gelir ve Seben yıllardır özlemini çektiği suya kavuşur."

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, Seben Gölünün, yapımı devam eden sulama projesinin tamamlanması ile ilçedeki tüm verimli toprakların su ile kavuşacağını, turizm açısından büyük önem taşıyan gölün ayrıca, olası orman yangınlarında uçakların su ihtiyaçlarını karşılamasında kullanılacağına dikkat çekti.

Seben Belediye Başkanı Süleymen Özbağ da, şunları kaydetti:

"Bereketli topraklarının su ile buluşması gerekiyordu. 2000'li yıllar Seben için zor dönemlerdi. Seben'in ekonomisi tamamen tarıma dayalıydı. Biz Seben'de DSİ ve Köy Hizmetlerinin kepçelerini kullanmak için bu günün şube müdürleri ve il müdürlerine adeta yalvarıyorduk. Seben'de bir kuyu açalım, oradaki elma bahçelerini, topraklarımızı sulayalım ve geçimimizi sağlayalım diye. O zamanki anlayışta suyun medeniyetle yoğrulduğu bir anlayış yoktu. AK Parti iktidarında, su ve yolun medeniyet olduğu anlayışı sayesinde bizler de şuan ki gölümüze ve sulama projemize kavuştuk."

Daha sonra Seben Göletinin hayata geçmesine emeği geçen bilir kişi üyeleri ve diğer isimlere katkılarından dolayı plaket verilerek, yöresel ürünlerin yer aldığı hediye sepetleri armağan edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Seben Göletinin Turizm ve Tarıma Katkısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement