Sedef İçin Adalet İstediler - Son Dakika
Güncel

Sedef İçin Adalet İstediler

Sedef İçin Adalet İstediler

Muğla'da aynı otomobil içinde gördüğü ayrı yaşadığı eşi 26 yaşındaki Sedef Berberoğlu ve eşinin patronunun yeğeni 18 yaşındaki Abdullah Tekin'i pompalı tüfekle öldürmek suçundan iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istenen 37 yaşındaki L.S.B., üçüncü kez hakim karşısına çıktı.

16.09.2014 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'da aynı otomobil içinde gördüğü ayrı yaşadığı eşi 26 yaşındaki Sedef Berberoğlu ve eşinin patronunun yeğeni 18 yaşındaki Abdullah Tekin'i pompalı tüfekle öldürmek suçundan iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istenen 37 yaşındaki L.S.B., üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi 100 kişi, duruşma öncesinde adliye önünde eylem yapıp, sanığa en ağır cezanın verilmesini istedi.

Çalıştığı gıda ürünleri pazarlama işinden çıkartılınca maddi sıkıntı yaşayan L.S.B., bu nedenle ayrı yaşadığı eşi Sedef Berberoğlu'nu, geçen 13 Eylül 2013 gecesi Muğla- Marmaris Karayolu Sakartepe Mevkisi'nde 48 NR 960 plakalı otomobilde 33 yaşındaki O.D. ve Abdullah Tekin ile gördü. Bunun üzerine otomobilinden pompalı tüfeğini alan L.S.B., eşinin bulunduğu aracın yanına gitti. L.S.B.'nin geldiği fark eden, bir restoranda garson olarak çalıştığı öğrenilen O.D., koşarak kaçtı.

L.S.B., önce otomobile, ardından da içindeki iki çocuğunun annesi, muhasebeci eşi Sedef Berberoğlu ve yanındaki eşinin patronunun yeğeni olan Abdullan Tekin'e peş peşe ateş etti. Berberoğlu ve Tekin, olay yerinde yaşamını yitirdi. Olayın ardından polise teslim olan L.S.B., tutuklandı. Çifte cinayet sanığı L.S.B. hakkında Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nden 'kasten ve tasarlayarak öldürmek' suçundan iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Tutuklu sanık Lütfü Sefa Berberoğlu, bugün üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, öldürülen Sedef Berberoğlu'nun annesi Gülendar Kan ve avukatı ile sanık vekilleri de katıldı. Zanlı L.S.B. akli dengesinin yerinde olmadığını söyleyince duruşma, rapor alınması için ertelendi.

KADINLARDAN DESTEK

Duruşma sürerken çeşitli sivil toplum kuruluşlarının İzmir'de oluşturduğu Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu Üyesi yaklaşık 100 kişi de adliyeye gelip, 'Kadın kardeşlerimiz öldürülmesin' yazılı pankart açtı, 'Adalet bizim susmayacağız', 'Kadın cinayetlerini durduracağız', 'Sedef için adalet istiyoruz' sloganları attı.

Platform adına basın açıklamasını okuyan Ayşe Nilia, "Sedef kardeşimize adalet için toplandık. Genç kadın, L.S.B. tarafından barışmazsa öldürmekle tehdit edildiği için defalarca kez polise, savcılığa şikayetçi oldu. Hakkında koruma kararı çıkarılan Sedef, gerçekte korunmadığı için öldürüldü. Koruma kararını defalarca kez ihlal eden zanlıya hapis cezası verildi. Ancak polis bulamadığını iddia ederek, hapis cezasını uygulamadı. Katil Sedef kardeşimizle birlikte, o an yanında bulunan Abdullah Tekin'i katletti. Bizler, kardeşimizin katilinin en ağır cezayı alması için buradayız. L.S.B., tüm kadın katilleri gibi ceza indirimi alabilmek için türlü yalanlara başvuruyor. Ancak bizler mücadelemizle buna izin vermeyeceğiz. Bir yandan AKP hükümeti kadın cinayetlerini durduracak önlemleri almazken, diğer yandan da kadın cinayetleri haklı gösterilmeye çalışılıyor" dedi.

Gözyaşlarına boğulan anne Gülendar Kan ise, "Kızımın hesabını soruyorum, damadıma en ağır cezanın verilmesini istiyorum. En ağır cezayı da alması için elimizden geleni yapacağız. Kadınların öldürülmediği, insanca yaşayabildiği günleri kurana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Protesto gösterilerinin ardından gruptakiler, olaysız dağıldı. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sedef İçin Adalet İstediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement