Seferihisar'a Pekmez Üretim Tesisi Kuruluyor - Son Dakika
Yerel

Seferihisar'a Pekmez Üretim Tesisi Kuruluyor

Seferihisar\'a Pekmez Üretim Tesisi Kuruluyor

İzmir’in Seferihisar ilçesine yapılması planlanan pekmez üretim tesisi için 478 bin liralık hibe programı İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)’ndan geçti.

11.11.2015 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Seferihisar ilçesine yapılması planlanan pekmez üretim tesisi için 478 bin liralık hibe programı İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)'ndan geçti.

Seferihisar ilçesinde yapılması planlanan pekmez üretim tesisi için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Proje ilişkin sevindirici bir haberde İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)'ndan geldi. İZKA, sunulan ve yaklaşık 531 bin liraya mal olacak projenin 478 bin liralık hibesini onayladı. Tesisin yüzde 90 oranında hibe alması sevindirici bir gelişme olarak değerlendirilirken, proje, İZKA Genel Sekreteri Murat Yılmaz Çoban, S.S Hıdırlık Tarımsal Kooperatifi Başkanı Neptün Soyer ve Kooperatif Başkan Yardımcısı Seval Doğanlar tarafından imzalanan sözleşmeyle başladı.

Kurulması planlanan günlük 3 ton işleme kapasiteli tesiste, pekmez şişelere doldurulacak ve bazı işlemlerle piyasaya sürülecek. Proje ortaklarından Seferihisar Belediyesi de, uygulama aşamasında deneyimlerini paylaşacak, aynı zamanda lojistik, kaynak ve personel desteği rolünü üstlenecek. Projenin görünürlük faaliyetlerini de İZKA ve İzmir Büyükşehir Belediyesi eş finansmanı ile yürütecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, proje bütçesinin yüzde 10'u tutarındaki eş finansman miktarını karşılayacak. Toplam 531 bin liraya mal olacak tesis ise 12 ay içerisinde tamamlanacak - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Seferihisar'a Pekmez Üretim Tesisi Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement