Seferihisar'da 'Turuncu' Festival - Son Dakika
Güncel

Seferihisar'da 'Turuncu' Festival

Seferihisar\'da \'Turuncu\' Festival

Dünyanın en kaliteli mandalinalarının yetiştirildiği İzmir’in Seferihisar ilçesi, bu yıl 16. kez mandalina şenliğine ev sahipliği yapacak.

04.11.2015 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en kaliteli mandalinalarının yetiştirildiği İzmir'in Seferihisar ilçesi, bu yıl 16. kez mandalina şenliğine ev sahipliği yapacak. Şenlikle birlikte, üreticiler için mandalina sezonu başlamış olacak.

Seferihisar ilçesinde mandalina sezonu her yıl olduğu gibi bu yılda bayram havasında başlayacak. Bu yıl 16. kez gerçekleştirilecek mandalina şenliğinde, 'en iyi mandalina yetiştiricisi', '2014 mandalina kral ve kraliçesi' gibi çeşitli yarışmalar düzenlenecek. Şenlik, 15 Kasım Pazar günü çarşı meydanından kortej yürüyüşüyle başlayacak. Seferihisar Kapalı Pazaryerinde gerçekleşecek etkinliklerde ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası bir konser verecek.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de, festivale tüm vatandaşları davet ederek şunları söyledi: "Yine bol bol mandalina yiyeceğiz ve çok eğleneceğiz. Mandalina sezonunun açılışını hep birlikte kutlayacağız. Herkesi birbirinden eğlenceli yarışmalar, kent orkestrası konserimiz ve bol C vitaminli güzel bir Seferihisar pazarında buluşmaya davet ediyorum."

"PAZARLAMA ÖMRÜNÜ UZATMAYI HEDEFLİYORUZ"

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Tunç Soyer, şöyle konuştu: "Yıllarca ilçenin en büyük geçim kaynağı olan mandalinanın, çiftçimize ve ilçemize daha büyük katkı sağlaması için ilk günden beri yoğun çaba harcadık ve çok olumlu sonuç aldık. Öncelikli olarak pazarlama ve tanıtım konusunda adımlar attık. Ardından mandalina üreticilerini belediye öncülüğünden bir birlik çatısı altında topladık. Bu şekilde üreticimizi tek ve güçlü bir el haline getirdik. Sonra belediye olarak bir Mandalina İşleme ve Paketleme Tesisi satın aldık. Bu tesisi üretici birliğimize devrettik. Şimdi üreticimiz malını aracısız olarak kendi kesiyor, işliyor ve pazarlıyor. Böylelikle daha çok kazanıyor. Geçen yıl ihracatımıza, bu konuda çok hassas olan Avrupa Birliğini dahil etmeyi başardık. Her geçen gün daha da güçleniyoruz. Şimdi ihtiyacımızın soğuk hava deposu olduğunu tespit ettik. Soğuk hava deposu sayesinde mandalinanın korunma ve pazarlama ömrünü uzatmayı hedefliyoruz. Halkımızın en büyük geçim kaynağı olan mandalina konusunda çalışmalar sürecek ve her zaman onların daha fazla kazanmasından kendimizi sorumlu hissedeceğiz." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Seferihisar'da 'Turuncu' Festival - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement