Şehit Analarının Gözyaşları 253 Bin Şişe Suyla Tasvir Edilecek - Son Dakika
Yerel

Şehit Analarının Gözyaşları 253 Bin Şişe Suyla Tasvir Edilecek

Son Kale Çanakkale Derneği, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı dolayısıyla 253 bin şehit anısına bu kadar sayıda içi su dolu cam şişe hazırlayacak.

12.02.2015 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BURAK AKAY - Son Kale Çanakkale Derneği, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı dolayısıyla 253 bin şehit anısına bu kadar sayıda içi su dolu cam şişe hazırlayacak. Bu şişeler, "şehit analarının gözyaşları"nı tasvir etmesi bakımından devlet kurumları ile huzurevi, hastane gibi mekanlarda dağıtılacak.

Derneğin Başkan Yardımcısı Birol Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı anısına 25 kişilik proje ekibi oluşturduklarını söyledi.

Ekibin, savaşı konu alan yüzlerce kitap okuyup çok sayıda belgesel izlediğini, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nda savaş alanlarında çalışmalar yaptığını anlatan Akyüz, şöyle konuştu:

"Çalışmamızın adını '253 Bin Şehit Anısına 253 Bin Cam Şişe Su Projesi' koyduk. İçinde gözyaşı geçen projemizin hazırlıklarında biz de gözyaşı döktük. 100'üncü yılı kutlanacak Çanakkale Zaferi'nin, Türkiye ve dünyanın dört bir tarafında yaşayan yurttaşlarımız ve Türk milletinin destansı zaferine şahit olan milletlerin tarihi mirası için özel bir önemi vardır. Dernek olarak, yüreğimizde hissettiğimiz vatan sevgisi ve sorumluluk duygusuyla projemizi tamamladık. Vatan toprakları için şehit olan Mehmetçikleri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını vatanperver duygularla anmak, hatıralarını bir nebze olsun somut kılmak maksadıyla ilk aşamada bir seri 253 bin cam şişe suyu halkımıza arz etmeyi hedefledik. Bu şişelerdeki sular, şehit analarının gözyaşlarını tasvir edecek."

Akyüz, çalışmalarının yaklaşık 2,5 ay sürdüğü bilgisini verdi.

Projede "anne" ve "su" kavramlarını ön plana çıkarmaya çalıştıklarına değinen Akyüz, "Şişelerin üzerinde, Atatürk'ün Anzak askerlerinin anneleri için yazdığı bir mektuptan kesit bulunacak. Projemiz sponsor firmalarca desteklenmesi halinde her şişe özel olarak numaralandırılacak. Özel seri niteliği taşıyacak bu şişelerin belli numaralardaki serileri devlet kurumları, huzurevleri ve hastaneler gibi noktalarda hediye edilecek" ifadesini kullandı.

Üretim ve depolama gibi maliyet kalemlerinin tutarının 276 bin 850 lira olduğunu ve bunu sponsorluk anlaşmalarıyla karşılaşacaklarını aktaran Akyüz, şişelerin satışından elde edilecek gelirin büyük bölümünü bazı vakıf ve derneklere bağışlayacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şehit Analarının Gözyaşları 253 Bin Şişe Suyla Tasvir Edilecek - Son Dakika


Advertisement