Şehit, Harp ve Vazife Malullerinin Çocuklarına Yapılacak Eğitim Yardımı - Son Dakika
Güncel

Şehit, Harp ve Vazife Malullerinin Çocuklarına Yapılacak Eğitim Yardımı

SGK, eğitim ve öğretim yardımının ödenebilmesi için gerekli belgelerin 1 Eylül 31 Aralık 2014 tarihleri arasında kuruma gönderilmesi gerektiğini bildirdi İlköğretim için bin 154 TL, lise için bin 732 TL ve yüksekokul için 2 bin 309 TL yardım yapılacak.

12.09.2014 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), şehit, harp ve vazife malullerinin çocuklarına yapılacak eğitim ve öğretim yardımının ödenebilmesi için gerekli belgelerin 1 Eylül-31 Aralık 2014 tarihleri arasında kuruma gönderilmesi gerektiğini bildirdi.

SGK'dan yapılan yazılı açıklamada, 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu'nun ek 79'uncu maddesi kapsamında bulunan şehitlerin, harp ve vazife malullerinin eğitim ve öğretime devam eden çocuklarına, her yıl kurum tarafından eğitim ve öğretim yardımı ödendiği anımsatıldı.

Açıklamaya göre, eğitim ve öğretim yardımının 2014-2015 öğretim yılına ait tutarı kişi başına yıllık, ilköğretim (1-8. sınıflar) için bin 154 Lira 97 kuruş, lise için bin 732 lira 46 kuruş, yüksekokul için 2 bin 309 lira 94 kuruş olarak tespit edildi.

Buna göre, vazife malulü çocuklarına, 5580 sayılı Özel Eğitim Kurumları Kanunu'nun 2'nci maddesinin birinci fıkrasının (h) bendi kapsamında faaliyet gösteren özel eğitim okullarında eğitim gören şehit, harp ve vazife malulü çocuklarına, 5434 sayılı Kanun'un ek 79'uncu maddesinin birinci fıkrası kapsamında harp veya vazife malulü sayılanlardan sınıf veya görev değiştirerek çalışmaya devam eden kamu görevlileri ile ilgili mevzuatına göre aylık bağlanan malullerden, 5510 sayılı Kanun'un 4'üncü maddesi kapsamında çalışmaya başlamaları sebebiyle ödenmekte olan aylıkları kesilenlerin çocuklarına, 2330 sayılı Kanun hükümleri uygulanarak 5510 sayılı Kanun'un 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri kapsamında aylık almakta olanların veya bunlardan vefat edenlerin çocuklarına eğitim ve öğretim yardımının ödenebilmesi için, hak sahiplerinin öğrenim durumunu gösterir öğrenci belgelerini, bir dilekçe ekinde 1 Eylül-31 Aralık 2014 tarihleri arasında SGK kayıtlarına geçecek şekilde göndermeleri gerekiyor.

Eğitim ve öğretim yardımı ödemeleri, aylığını T. Halk Bankası A.Ş. şubelerinden alanlar için aynı banka şubesine, aylığını T. Halk Bankası A.Ş. dışındaki banka veya PTT aracılığı ile alanlar için ise T.C. Ziraat Bankası A.Ş. şubesine gönderilecek olup, hak sahibi çocukların veya yasal temsilcilerinin, T.C. kimlik numaraları ile bankaya müracaat etmeleri halinde ödemeleri yapılacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit, Harp ve Vazife Malullerinin Çocuklarına Yapılacak Eğitim Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement