Şehit Polis Yamaner'in Cenazesi, Düzenlenen Törenin Ardından Memleketine Gönderildi - Son Dakika
Güncel

Şehit Polis Yamaner'in Cenazesi, Düzenlenen Törenin Ardından Memleketine Gönderildi

Görüntü Dökümü : Şehitin cenazesinin tören alanına gelişi Şehitin ailesi Operasyonda yaralanan arkadaşları Dua okunması Şehitin cenazesinin tören alanından görüeülmesi Siirt'teki terör operasyonu Terör örgütü PKK mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonda şehit düşen polis Yamaner'in cenazesi, düzenlenen törenin ardından memleketine gönderildi Operasyonda yaralanan özel hareket polisi Ömer Faruk Özgen de koltuk değnekleriyle, arkadaşlarının yardımıyla törene katıldı Siirt'teki terör örgütü PKK operasyonunda, 39 yaşında şehit olan polis memuru Yalçın Yamaner için tören düzenlendi.

16.01.2016 14:25

Görüntü Dökümü :

Şehitin cenazesinin tören alanına gelişi

Şehitin ailesi

Operasyonda yaralanan arkadaşları

Dua okunması

Şehitin cenazesinin tören alanından görüeülmesi Siirt'teki terör operasyonu

Terör örgütü PKK mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonda şehit düşen polis Yamaner'in cenazesi, düzenlenen törenin ardından memleketine gönderildi

Operasyonda yaralanan özel hareket polisi Ömer Faruk Özgen de koltuk değnekleriyle, arkadaşlarının yardımıyla törene katıldı

Siirt'teki terör örgütü PKK operasyonunda, 39 yaşında şehit olan polis memuru Yalçın Yamaner için tören düzenlendi.

Siirt Valiliği önünde düzenlenen törene Vali Mustafa Tutulmaz, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Akçakale, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren, askeri erkan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Emniyet Müdürü Özkan, törende yaptığı konuşmada, dün sabah saatlerinde, daha önce yaptıkları çalışmalar sonucunda, Siirt'in huzurunu ciddi bir şekilde tehdit ettiğini tespit ettikleri bir terörist grubuna operasyon planladıklarını anımsattı.

Operasyonu jandarma birlikleri ve Tugay Komutanlığının da desteğini alarak düzenlendiklerini belirten Özkan, şöyle dedi:

"Bu operasyonda da her zamanki gibi ön planda olan yiğit özel harekat polisi arkadaşlarımız ön plandaydı. Bu arkadaşlarımızdan Yamaner kardeşimiz maalesef bir hain kurşuna hedef oldu, ölümlerin en kıymetlisi olan şahadet mertebesine erdi. Peşi sıra 5 terör örgütü üyesi, özel harekatçılar tarafından etkisiz hale getirildi. Canımız yandı, kolay değil, üzüldük ancak şu bilinmelidir ki bu tür şehit haberleri bizleri hiçbir zaman yıldırmadı. Tam tersi bizi daha fazla kamçılıyor. Direniş ve mücadele gücümüzü artırıyor. Allah'ın izniyle biz bunları bitirmeye niyetli ve gayretliyiz."

Şehidin naaşının tören alanına getirilişi sırasında meslektaşları ve vatandaşlar gözyaşlarını tutamazken, Yamaner'in kızları Betül ve Begüm koşarak babalarının tabutuna sarılıp ağladı.

Şehidin büyük kızı Betül, terör örgütüne tepki göstererek, "Kahrolsun PKK" dedi. Törene katılan binlerce vatandaş da "Şehitler ölmez vatan bölünmez, kahrolsun PKK" sloganları attı. Operasyonda yaralanan özel hareket polisi Ömer Faruk Özgen de koltuk değnekleriyle arkadaşlarının yardımıyla törene katıldı.

Şehidin cenazesi dualarla memleketi Ordu'ya uğurlandı.

Siirt'te dün terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, yaralanan 4 polis memurundan Yalçın Yamaner kaldırıldığı Siirt Devlet Hastanesinde şehit olmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit Polis Yamaner'in Cenazesi, Düzenlenen Törenin Ardından Memleketine Gönderildi - Son Dakika


Advertisement