Şehit Uzman Çavuş Defnedildi - Son Dakika
Güncel

Şehit Uzman Çavuş Defnedildi

Şehit Uzman Çavuş Defnedildi

Hakkari'de durdurulmak istenen minibüse ateş açılması sonucu şehit olan 41 yaşındaki jandarma uzman çavuşun cenazesi, Tokat Erbaa'da defnedildi.

08.11.2013 13:43  Güncelleme: 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'de durdurulmak istenen minibüse ateş açılması sonucu şehit olan 41 yaşındaki jandarma Uzman Çavuş Erhan Yürüdür'ün cenazesi, memleketi Tokat'ın Erbaa İlçesi'nde defnedildi.

Hakkari'de dün merkeze bağlı Üzümcü Köyü yakınlarındaki güvenlik noktasında durdurulmak istenen minibüse ateş açılması sonrası şehit düşen Uzman Çavuş Erhan Yürüdür'ün, dün akşam Erbaa İlçesi'ne getirilen cenazesi, hastana morgundan alındıktan sonra Yıldırım Beyazıt Mahallesi Serhatlı Sokak'ta baba evine getirildi. Yapılan dua sonrası cenaze, Erbaa Büyük Cami'ye getirildi. Şehidin babası Mehmet Yürüdür, torunları 13 yaşındaki Gökay ve 8 yaşındaki Berkay ile birlikte oğlunun tabutu başında nöbet tuttu.

Burada, Cuma Namazı'nın ardından şehit uzman çavuş için Cenaze Namazı kılındı. İl Müftüsü Abdurrahman Koçak tarafından kıldırılan Cenaze Namazı'na Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Ak Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, CHP Milletvekili Orhan Düzgün, MHP Milletvekili Reşat Doğru, askeri personel ile vatandaşlar katıldı.

Cenaze Namazı'nın ardından şehidin küçük oğlu Berkay, babasının tabutuna sarılarak ağlarken, ağabeyi Gökay Yürüdür onu teselli etmeye çalıştı. Şehidin eşi Şengül Yürüdür de ,cami içerisinde Cenaze Namazı'nı takip etti.

Cenaze Namazı'nın ardından bir süre omuzlarda taşınan şehidin tabutu daha sonra cenaze aracına konuldu. Şehit Uzman Çavuş Yürüdür'ün cenazesi ilçedeki Şehitlik Mezarlığı'nda defnedildi.

Tokat Haber

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Uzman Çavuş Defnedildi - Son Dakika


Advertisement