Şehitkamilli Halkoyuncular Türkiye Şampiyonası Sahnesinde Yarışacak - Son Dakika
Yerel

Şehitkamilli Halkoyuncular Türkiye Şampiyonası Sahnesinde Yarışacak

Şehitkamilli Halkoyuncular Türkiye Şampiyonası Sahnesinde Yarışacak

Şehitkamil Belediyesi Halkoyunları Topluluğu, 22-24 Temmuz 2015 Tarihleri arasında İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonunda gerçekleştirilecek olan, Türkiye Halkoyunları Federasyonu 2015 Büyükler Türkiye Şampiyonasında, geleneksel düzenlemesiz dal kategorisinde Gaziantep’i temsil edecek.

20.07.2015 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehitkamil Belediyesi Halkoyunları Topluluğu, 22-24 Temmuz 2015 Tarihleri arasında İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonunda gerçekleştirilecek olan, Türkiye Halkoyunları Federasyonu 2015 Büyükler Türkiye Şampiyonasında, geleneksel düzenlemesiz dal kategorisinde Gaziantep'i temsil edecek. 2015 Yılı faaliyet dönemi içerisinde düzenlenen il ve bölge şampiyonalarında müzesine 4 kupa kazandırmayı başaran yeşil-siyahlı halk oyuncuları, Türkiye Şampiyonasında da bir kupa daha kaldırmayı hedefliyorlar.

FİNAL SAHNESİNDE 20 EKİP KIYASIYA YARIŞACAK

Türkiye Halkoyunları Federasyonu 2015 Yılı Yurt İçi Faaliyet Programında yer alan Büyükler Türkiye Şampiyonasında 16 ilden 20 farklı ekip yörelerine özgü oyunlar ve figürle şampiyonada görevli hakemlerden puan toplamaya çalışacak. Gaziantep'te düzenlenen kulüpler arası il şampiyonasında ve Kahramanmaraş ilinde düzenlenen Halaylar Bölge Şampiyonasında zorlu rakiplerini geride bırakarak birincilik ipini göğüsleyen Şehitkamil Belediyesi Halkoyunları Topluğu final sahnesinde de Gaziantep yöresine özgü halk oyunlarını tanıtmak adına büyük mücadele verecek. Yarım kaba, düz, şirvani, maney, halebi - şamatya, koseyri ve karşılama gibi Gaziantep yöresine ait oyunlarla ve yörenin kültürünü yansıtan giyim kuşamı ve müzikleriyle yeni başarılara adım atmak isteyen yeşil - siyahlı yemenilerin ekip başı Emin Çelik, yarışmaya kısa bir süre kala yaptığı değerlendirmede, "İl Şampiyonasına hazırlık sürecinden itibaren bu zamana kadar final sahnesinden başarıyla ayrılabilmek adına tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte büyük efor sarf ettik. Bu süreçte il ve bölge şampiyonlarından başarıyla ayrıldık. Bu başarı çizgisini sürdürebilmek ve Gaziantep'i layık olduğu şekilde temsil edebilmek adına Türkiye Finalinde sahnedeki yerimizi alacağız. Ben bizlere destek veren tüm idarecilerimize, yöneticilerimize, topluluk üyelerimize değerli velilerimize ekip arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Ümit ediyorum ki şampiyonadan başarılarla ayırılır, dereceye girer ve tüm sevenlerimize sezonun üçüncü kupasını da armağan ederi" dedi.

"HALK KÜLTÜRÜNE SEVDALI BİR GENÇLİK YETİŞTİRMEYİ ARZU EDİYORUZ "

Türkiye Halkoyunları Federasyonu Başkanlığının düzenlediği tüm İl, Bölge ve Türkiye Şampiyonlarından birincilikler ve derecelerle ayrılan, yıl içerisinde sahnelediği özel gösterilerle Gazianteplilerin beğenisini kazanan ve birçok farklı platformda halkoyunlarına, halk müziklerine hizmet eden ve şu anda 250'yi aşkın lisanslı halk oyuncuyu bünyesinde barındıran Şehitkamil Belediyesi Halkoyunları Topluluğunun tecrübeli antrenörü Sait Koca, halk kültürüne sevdalı gençler yetiştirebilmek istediklerini bu hedef doğrultusunda birçok farklı mecrada çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Koca, yapılan tüm bu çalışmaların sportif başarıları da olumlu yönde etkilediğini bundan sonraki süreçte de katıldıkları tüm yarışma ve şampiyonlarda Gaziantep'e yakışır sonuçlar elde etmek istediklerini belirtti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehitkamilli Halkoyuncular Türkiye Şampiyonası Sahnesinde Yarışacak - Son Dakika


Advertisement