Şehzade Osmanoğlu, Ahlat'a Hayran Kaldı - Son Dakika
Yerel

Şehzade Osmanoğlu, Ahlat'a Hayran Kaldı

Şehzade Osmanoğlu, Ahlat\'a Hayran Kaldı

Sultan II Abdülhamid Hanın torunlarından Orhan Osmanoğlu geçtiğimiz günlerde Bitlis'in Ahlat ilçesini ziyaret etti ve manevi atmosferinden oldukça etkilendiğini söyledi.

15.07.2015 14:06  Güncelleme: 14:29

Bitlis'in Ahlat ilçesini geçtiğimiz günlerde ziyaret eden ve manevi atmosferinden oldukça etkilenen Sultan II Abdülhamid Hanın torunlarından Orhan Osmanoğlu, bölgeden ayrılmadan önce ilçede ki tarihi mekanları bir kez daha gezdi.

Ahlat ilçesindeki tarihi mekanları ziyaret eden Şehzade Osmanoğlu, Ahlat'a olan hayranlığını gizleyemedi. Sultan II. Abdülhamid Hanın torunlarından Orhan Osmanoğlu'na ziyaretinde, Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban eşlik etti. Osmanlı Şehzadesi Osmanoğlu, Ahlat'ın tarihi ve manevi atmosferinden etkilendiğini sık sık dile getirdi. Önceki gün ilçede Selçuklu mezarlığını gezen ve manevi atmosferinden oldukça etkilenen Osmanlı Şehzadesi Orhan Osmanoğlu, dün de tarihi kümbetler ve Selçuklu mezarlığında ki manevi atmosferi bir kez daha soluyarak ziyaretlerini sürdürdü.

Osmanoğlu, Ahlat'tan güzel duygularla ayrıldığını ve ayrılırken üzgün olduğunu dile getirirken, "Ata yurdunda olmaktan çok mutluyum. Daha öncede söylemiştim. Hem manevi hem de fiziki bir şekilde buradan çok etkilendim. Çünkü dedelerimiz burada yatıyor. Ahlat'tan ayrıldığım için çok üzgünüm. Eğer bir daha davet edilirsek, tekrar buraya gelerek bu güzel duyguları tekrar yaşamak istiyoruz. Bir dahaki sefere daha çok vakit ayırmak istiyoruz. Çünkü Ahlat'ta görülecek o kadar çok şey var ki ona göre zaman ayırmak gerekiyor" dedi.

Kaymakam Tekbıyıkoğlu ise, Sultan II. Abdulhamid Hanın torununu ağırlamaktan ötürü memnun olduklarını belirterek, ilçenin zengin mimarisi ve tarihi geçmişiyle her geleni kendine hayran bıraktığını söyledi.

Başkan Çoban ise, Ata yurdunda Sultan II. Abdülhamid Hanın torunlarından Orhan Osmanoğlu'nu misafir etmekten mutluluk duyduklarını belirterek, Ahlat'ın tarihi kadim bir şehir olduğunu vurguladı. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehzade Osmanoğlu, Ahlat'a Hayran Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement