"Şeker Fabrikaları'na gereken önem verilmiyor" - Son Dakika
Güncel

"Şeker Fabrikaları'na gereken önem verilmiyor"

"Şeker Fabrikaları\'na gereken önem verilmiyor"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), seçim çalışmaları kapsamında Gıda ve Toptancılar Sitesi ve Şeker Fabrikası'nı ziyaret etti.

27.05.2015 00:01  Güncelleme: 00:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), seçim çalışmaları kapsamında Gıda ve Toptancılar Sitesi ve Şeker Fabrikası'nı ziyaret etti.

Ziyarete MHP Merkez İlçe Başkanı Sinan Özcan, MHP Milletvekili Adayı Vahit Kayrıcı, Ali Akcan, ve parti yönetim kurulu üyeleri katıldı. Önce Şeker Fabrikası Müdürü ve daha sonra Şeker İş Sendikası Çorum Şube Başkanı SeferKahraman'ı ziyaret eden MHP'liler öğle yemeğinde çalışanlarla bir araya geldi.

Burada bir konuşma yapan MHP Milletvekili Adayı Vahit Kayrıcı, "Biz işçi camiasından gelen insanlarız. İşin, emeğin ne demek olduğunu bilen insanlarız. Türkiye ve Çorum için Şeker Fabrikası çok önemlidir. Türk köylüsünü kalkındıran, üç, dört milyon aileyi istihdam eden bir fabrikadır.Şeker stratejik bir üründür. Bu sebeple stratejik bakılması gerekmektedir. Şeker Fabrikaları'na gereken önem verilmiyor" dedi.

"Yeniden düzenlenmeler yapılmalıdır.Çorum Şeker Fabrikası'nın satışı iptal oldu diyorlar ama iptal olmadı durduruldu.İşçilikte kölelik düzeni dediğimiz taşeron işçi düzeni var" diyenKayrıcı, "Devlet Bey'in sözü var. İktidara geldiğimizde taşeron işçilerin hepsi kadroya geçirilip kölelik düzenine son verilecek. Siz bize destek olun. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti iyi dizayn edilirse çok rahat bir şekilde yaşanılabilir. Yolsuzlukta şampiyon haline geldik.

Kurumların birbirine güvenini yitirdiler.Biz şeker işçisinin sorunlarını iyi biliyoruz.Bunlara dur dememizin yolu 7 Haziran seçimlerinden geçiyor" açıklamalarında bulundu. Şeker İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Sefer Kahraman ise, "Seçimlerde ülkemiz için hayırlısı olsun. Allah utandırmasın. 2014-2015 pancar ekimlerinde ciddi bir düşüş söz konusu.

Tarımdan ve şekerpancarından kaçan köylümüz var. Çünkü şeker pancarına destek vermeyen tek ülke Türkiye'dir. Biz hazineden yardım almıyoruz. Eleman sayımız ve şeker pancarının desteklenmesi konusunda sıkıntılarımız var.Şeker pancarı çiftçisinin desteklenmesi ve önünün açılması gerekiyor. Şeker pancarı Türkiye'nin olmazsa olmazıdır. Bizim ricamız seçildiğinizzaman mecliste sorunlarımızı gündeme getirin ve mecliste bizim sesimiz olmanızdır" şeklinde konuştu.
HABER:Mustafa ULUSOY

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel 'Şeker Fabrikaları'na gereken önem verilmiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement