Şeker Sahur Sofrası İncesu'da Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Şeker Sahur Sofrası İncesu'da Kuruldu

Şeker Sahur Sofrası İncesu\'da Kuruldu

Kayseri Şeker tarafından Ramazan ayında Bölgelerde ve İlçelerde kurulan Şeker Sofrasından sonra, pancar çiftçilerinden gelen talepler üzerine Kayseri şeker yönetimi sahur programlarına da ağırlık veriyor.

08.07.2015 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Şeker tarafından Ramazan ayında Bölgelerde ve İlçelerde kurulan Şeker Sofrasından sonra, pancar çiftçilerinden gelen talepler üzerine Kayseri şeker yönetimi sahur programlarına da ağırlık veriyor.

Yeşilhisar Bölgesine bağlı olarak pancar ekimi yapılan İncesu İlçesi Subaşı Köyü pancar ekicilerinden Ahmet Öcal, Kayseri şeker sofrası ve sahur programlarını yakından takip ettiklerini belirterek, "biz de kendi imkanlarımızla İncesu İlçemizde bir şeker sofrası oluşturalım, şeker ailesini evimizde konuk edelim" diyerek İncesu pancar ekicileri ile Kayseri Şeker yöneticilerinin sahur programında bir araya gelmesini sağladı.

İncesu Sahur Programına Kayseri pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Kayseri Şeker Ziraat ekibi, İncesu Sulama Kooperatifi Başkanı Osman Yüzükırmızı ve İncesu Pancar çiftçileri katıldılar.

İncesu sahur sofrasında pancar çiftçilerinden gelen sorular üzerine Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay İncesu İlçesinde yapılan erozyon önlenme çalışmaları hakkında;

"Toprakların korunması bizim çok önem verdiğimiz ve hassasiyetle üzerinde durulması gereken bir konudur. Toprak Allah'ın bir nimetidir. Suyun ve havanın korunması gibi toprağında korunması gerekir. Biz Kayseri Şeker'e geldiğimizden beri 4 yıldır bu konuda başlattığımız önemli icraatların başında, maus aletini getirerek pancar toprağının tarlada kalmasını sağladık. Bu sene itibariyle 20 adet maus çalışacak. Fabrikaya gelecek pancarlar temizlenerek ve kısa sürede yüklenerek fabrikaya gelecekler. Bunun çok önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca çiftçimizin toprak konusunda bilinçlenmesi ile ilgili eğitim çalışması da yapıyoruz. Çiftçilerimizi Avrupa'ya götürerek oradaki çiftçilerin topraklarına nasıl baktıklarını gösteriyoruz. Biz İncesu bölgesinde Erciyes üniversitesine tahsis edilen 3500 dönüm arazinin ıslahı konusunda çalışmalara başladık. Bu arazi İncesu ile Yeşilhisar arasında yavaş mevkiinde yer alan kum fırtınasına açık olan rüzgarın bol olduğu bir bölge olup aynı zamanda bizim çiftlik arazimizin karşı tarafında bulunduğu için ıslah edilmediği zaman bizim çiftliğimizde bulunan hayvanların gelişmesini de olumsuz bir şekilde etkiliyordu. O nedenle biz bu meseleyi üstlendik sağ olsun üniversitede bize tahsis etti. Önce arazinin taşları temizlendi sonra düzlenerek ekin ekilecek duruma getirilerek ıslah edilip erozyonun önlenmesine katkı sağlıyor" dedi.

Başkan Akay, son yağışların şeker pancarına etkileri ve sözleşmeli tarım konusundaki çalışmalar hakkında da şu bilgileri verdi; "Bu sene pancarların durumu çok iyi görünüyor. Şeker oranlarını da yakın zamanda ölçtüreceğiz. Ümit ediyorum ki bu oranlar yüksek çıkınca çiftçimizin yüzü gülecek. Bizim birinci önceliğimiz şeker pancarı ama, işin sadece burada kalmaması lazım. Biz faaliyetlerimizi pancarla sınırlı tutmuyoruz. Önümüzdeki 1-2 yıl içinde sözleşmeli tarım yapılarak buğday, arpa ve kabak çekirdeği gibi ürünlerde pancarda olduğu gibi sözleşmeli tarım uygulamasına alacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız ve yatırımları gerçekleştirmeye başladık. Lisanslı depoculuk Şirketini kurduk bu sayede Çiftçilerimizin ürünlerinden daha fazla gelir elde etmesini gerçekleştireceğiz. Kayseri Şeker, çiftçisinin her faaliyetinde onunla beraber onun yanında bir faaliyet ortaya koyacak. Sadece Türkiye'nin en iyi çiftçileri değil Avrupa'nın en iyi çiftçileri olmak arzusundayız." - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şeker Sahur Sofrası İncesu'da Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement