Sel Suları Tünel Sayesinde Demre Çayı ile Buluşacak - Son Dakika
Yerel

Sel Suları Tünel Sayesinde Demre Çayı ile Buluşacak

Sel Suları Tünel Sayesinde Demre Çayı ile Buluşacak

Antalya’nın Demre ilçesine bağlı Köşkerler Köyü’nde Sakar Deresi’nden gelen sel sularını önlemek için hazırlanan proje hayata geçiriliyor.

12.03.2014 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Köşkerler Köyü'nde Sakar Deresi'nden gelen sel sularını önlemek için hazırlanan proje hayata geçiriliyor.

DSİ 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen proje sayesinde Köşkerler Köyü'nün artık sel sularından etkilenmeyeceği, dağlardan gelerek Sakar Deresi'nde toplanan ve Köşkerler'i tehdit eden sel sularının 100 metre tünel ve yaklaşık 800 metre kanalla Demre Çayı ile buluşturulacağı bildirildi.

Çalışmaların başlatılması nedeniyle düzenlenen törene Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, İl Genel Meclis Üyesi Hail Ceylan, AK Parti Demre İlçe Başkanı Bayram Arıcı, CHP İlçe Başkanı Selçuk Çetin, MHP Demre İlçe Başkanı Alim Atabey, CHP Demre Belediye Başkan Adayı Yusuf Kapar, MHP Demre Belediye Başkan adayı Ali Yıldırım ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dualar edilip kurbanlar kesilen törende konuşan AK Parti Demre İlçe Başkanı Bayram Arıcı, "DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından Köşkerler Köyü'nü tehdit eden sel suları Demre Çayı ile buluşacak. Dağlardan Köşkerler havzasına inen sel sularını toplayacak ve tunele kadar getirecek olan kanalın yolu ilçemizde faaliyet gösteren Doğan İnşaat Firması tarafından açılacak. Kanal yapımını Devlet Su İşleri kendi yapacak. Tünel ise ihale edilerek en kısa zamanda açılacak. Çalışmalar önümüzdeki kış mevsimine kadar tamamlanacak" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sel Suları Tünel Sayesinde Demre Çayı ile Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement