Selendi'de Menengiç Ağaçları "Fıstık" Açacak - Son Dakika
Yerel

Selendi'de Menengiç Ağaçları "Fıstık" Açacak

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, Manisa'nın Selendi ilçesindeki orman alanında bulunan menengiç ağaçlarına "Antep fıstığıyla aşılanması" projesini başlattı.

08.01.2016 16:33

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, Manisa'nın Selendi ilçesindeki orman alanında bulunan menengiç ağaçlarına "Antep fıstığıyla aşılanması" projesini başlattı.

Selendi Kaymakamı Tayfun Deli ile orman köylerini ziyaret eden İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, Selendi Halk Eğitim Merkezinde projeye ilişkin bilgilendirme yaptı.

Orman köylüsüne yepyeni bir gelir kapısı açmak istediklerini söyleyen Aybal, "Badem, ceviz, çam fıstığı, keçiboynuzu, sakız gibi gelir getirici ağaçlandırmalara destek verdiğimiz gibi aşılı menengiç ağaçlandırma çalışmalarına da her türlü desteği vereceğiz" dedi.

"Antep fıstığına rakip olacak"

Bölgede yaklaşık 100 hektarlık potansiyel bulunduğu bilgisini veren Aybal, şunları söyledi:

"Orman alanını değil ama alanın üzerindeki ağaçları köylünün aşılayıp fıstık yetiştirmesi için kullanımına sertifikalı belgeli olarak vereceğiz. Selendi de bu proje başarıyla hayata geçerse Antep fıstığı yetiştiriciliğinde Antep ilimize rakip olacak. Çünkü Selendi ilçemizde bağlı 7 köy bu yönden çok şanslı. İlk önce Çortuk köyünde 26 hektarlık alanda bir pilot uygulama gerçekleştireceğiz. Köylülerimizin ilgisi ve desteği ile diğer sahaları da orman köylümüzün Antep fıstığı aşılama ve yetiştirme kullanımına açacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Selendi'de Menengiç Ağaçları 'Fıstık' Açacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement