Selimiye Camisi Daha Etkin Tanıtılacak - Son Dakika
Güncel

Selimiye Camisi Daha Etkin Tanıtılacak

Selimiye Camisi Daha Etkin Tanıtılacak

EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı İnci: "UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Selimiye Camisi ve Külliyesi dünya çapında tanıtılmıyor.

16.10.2014 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Genç İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan İnci, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Selimiye Camisi ve Külliyesi'nin dünya çapında tanıtılmadığını söyledi.

İnci, kentteki bir restoranda düzenlenen toplantıda, Selimiye Camisi ve Külliyesi'nin 2011'de dünya kültür mirası listesine eklendiğini hatırlattı. Türkiye'nin, listedeki varlık sayısının 13 olduğunu belirten İnci, şöyle konuştu:

" Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da ve tarihi kenti olan Sozopol'da düzenlenen Fransa, Suudi Arabistan, Afganistan, İtalya ve Portoriko'nun da aralarında bulunduğu 33 ülkeden sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yer aldığı'UNESCO 3. Uluslararası Üye Sivil Toplum Kuruluşu Forumu'na katıldık. Üç gün boyunca seminer, atölye çalışması ve fikir alışverişinin yapıldığı toplantılar düzenlendi. Toplantıda, UNESCO listesi içerisinde yer alan bin yedi varlıktan bir tanesi olan Selimiye Camisi ve Edirne'nin katılımcıların bir çoğunun tarafından bilinmemesini bir ayıp olarak görüyorum. Demek ki listeye girdikten sonra yeterli tanıtım yapılmamıştır."

İnci, UNESCO üyesi sivil toplum kuruluşu olma yolundaki çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı.

"UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Selimiye Camisi ve Külliyesi dünya çapında tanıtılmıyor. EGİAD, Selimiye Camisi ve UNESCO arasında köprü olacak" diyen İnci, cami ve külliyenin daha etkin tanıtımı için çalışacaklarını kaydetti. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Selimiye Camisi Daha Etkin Tanıtılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement