Selvi Kılıçdaroğlu, Maltepe'de Kadın Danışma Merkezi'nin Açılışını Yaptı - Son Dakika
Güncel

Selvi Kılıçdaroğlu, Maltepe'de Kadın Danışma Merkezi'nin Açılışını Yaptı

Maltepe Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Ioanna Kuçuradi Kadın Danışma Merkezi’nin açılışını Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu yaptı.

09.03.2016 16:37

Maltepe Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Ioanna Kuçuradi Kadın Danışma Merkezi'nin açılışını Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu yaptı.

Maltepe Belediyesi Kadın, Aile ve Engelli Hizmetleri Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmalar sonunda hazırlanan Ioanna Kuçuradi Kadın Danışma Merkezi'nin açılışına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu katıldı. Açılış törenine Selvi Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, ilçede görev alan Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Maltepeli kadınlara toplumdaki yerleri, kadının sorunlarıyla başa çıkabilmesi ve sorunların farkında olabilmesi gibi çeşitli konularda psikolojik destek sağlayacak olan Danışma Merkezi'nin açılışına kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Kurdele kesim töreni sonrası Selvi Kılıçdaroğlu, Ioanna Kuçuradi Kadın Danışma Merkezi'ni gezerek, merkez hakkında bilgiler aldı.

"KADIN DANIŞMA MERKEZLERİNİN DAHA ÇOK AÇILMASI GEREKİYOR"

Maltepe Belediyesi tarafından hazırlanan Ioanna Kuçuradi Kadın Danışma Merkezi'nde taciz, tecavüz, şiddet gibi konularda mağdur olan kadınlara, psikolojik, sosyolojik ve hukuki alanlarda 7 gün 24 saat hizmet verebilecek.

Kadın Danışma Merkezi'nin açılış törenine katılarak konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, "Gün geçmiyor ki bir kadın cinayeti ile karşılaşmayalım. Bu tarz kadınlara önem veren tesislerin daha çok açılması gerekiyor. Kadın cinayetleri derken, bunun içinde çocukları ve aileyi düşünüyorsunuz. Kadın sığınma evleri de yaptığı çalışmalar bakımından çok önemli bir yere sahiptir. Kadınlara yönelik sosyal, hukuki tarzda yapılan bütün yardımları destekliyoruz" dedi.

"YEREL YÖNETİMLERİN DUYARSIZ KALMAMASI İÇİN BU MERKEZİ AÇTIK"

Kadınlara uygulanan şiddete yönelik önlem alınması noktasında yerel yönetimlerin önemine değinen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Bugün burada Ioanna Kuçuradi adı altında Kadın Danışma Merkezi'nin açılışını yaptık. Burada bütün kadınlarımıza hizmet vermek için çalışmalar yapabilecek bir merkez haline getirdik. Son dönemlerde artan kadın üzerindeki baskı ve şiddetle kadınlarımızın karşı karşıya kaldığını görmek bizi böyle bir merkez açmaya teşvik etti. Kadın cinayetlerinin toplumda arttığı bu süreci birlikte yaşıyoruz. Bizim temennimiz böyle olayların hiçbir zaman olmaması ama sürekli olarak kadına şiddet olayları gündeme geliyor. Bu olaylara yerel yönetimlerin özellikle duyarsız kalmamasını istediğimiz için bu merkezi açtık. Bu merkezde psikolojik desteklerin yanı sıra hukuk gibi genel konularda vatandaşlarımıza hizmet vermeye çalışacağız. Buradan sadece kadınlar değil erkeklerde yararlanabilecekler. Bu tarz olayların başlıca nedeni erkeğin kendisinde yatıyor. O yüzden burada erkeklerimiz de yararlanabilecekler. Bu toplumsal sorunun çözülebilmesi için herkesin elini bir taşın altına koyması gerekiyor" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Selvi Kılıçdaroğlu, Maltepe'de Kadın Danışma Merkezi'nin Açılışını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement