Şemdinli'de Nevruz Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Şemdinli'de Nevruz Coşkusu

Şemdinli ilçesinde olumsuz hava koşullarına rağmen, Pesan Çayı kenarında kurulan alana toplanan vatandaşlar, büyük bir coşkuyla Nevruz Bayramını kutladı.

17.03.2015 18:10

Şemdinli ilçesinde olumsuz hava koşullarına rağmen, Pesan Çayı kenarında kurulan alana toplanan vatandaşlar, büyük bir coşkuyla Nevruz Bayramını kutladı.

Şemdinli'de rengarenk yöresel kıyafetlerini giyinen vatandaşlar, yağmura rağmen kutlamanın yapılacağı alana toplandı.

Vatandaşlar polis ve askerin zırhlı araçlarla güvenlik önlemleri aldığı alana yapılan kontrollerden sonra girebildi.

Kutlamaya Şemdinli merkezin yanı sıra, çevre köylerden de çok sayıda vatandaş katıldı. Bu sırada alana girmeye çalışan bir polise ait toplumsal müdahale aracı ise yol kenarına kayarak askıda kaldı. Araç bulunduğu yerden olay yerine çağrılan ekiplerce kurtarıldı.

Kutlamalarda konuşan Hakkari HDP İl Eş Başkanı Zeynep Besi Dara, "2 yıldır süren çözüm süreci tek taraflı sürüyor. 16 yıldır Kürt halkının özgürlüğü için İmralı'da sürdürdüğü mücadeleyi tüm Kürtler kararlı duruşumuzla güçlendirmeliyiz. 7 Haziran'daki seçimlerde de kadınlarımız tarih yazacaktır" dedi.

HDP Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Eski Milletvekili Hamit Geylani, "Dehakların bitmediği Ortadoğu'da bugün de IŞİD denen Dehak belasını egemen güçler silah, lojistik ve milyonlarca dolar vererek desteklemeye devam ediyor. Çeteler yaptıkları açıklamayla ellerinde esir tuttuğu 21 peşmergeyi yakacaklarını açıklamışlardır. Ancak Kürt halkı, karşı gereken cevabı mutlaka verecektir. Onlar peşmergeleri yakmakla tehdit ederken, Allah da onları cehenneminde yakacaktır" dedi.

Geylani çözüm sürecine de değinerek, "Barış ve çözüm süreci ancak Öcalan'ın özgürlüğü ve Kürt halkının talepleri doğrultusunda başarıya ulaşacaktır. 7 Haziran seçimleri Öcalan ve Kürt halkının özgürlüğü için bir milattır" dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra nevruz ateşi yakılırken, vatandaşlar Şemdinli Guldexun Kültür Merkezi'ne bağlı sanatçılar meclisinin şarkıları eşliğinde halay çekildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şemdinli'de Nevruz Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement