Şemdinli'ye Göç Eden 758 Aileye Yardım - Son Dakika
Güncel

Şemdinli'ye Göç Eden 758 Aileye Yardım

Yüksekova ilçesinden Şemdinli'ye gelen 758 aileye, Şemdinli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca (SYDV) nakdi destek ve yiyecek yardımında bulunuldu.

14.04.2016 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüksekova ilçesinden Şemdinli'ye gelen 758 aileye, Şemdinli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca (SYDV) nakdi destek ve yiyecek yardımında bulunuldu.

Yüksekova'daki terör olaylarından Şemdinli'ye gelerek akrabalarının yanına yerleşen ve ev kiralayan yüzlerce aileye Şemdinli Kaymakamlığına bağlı SYDV sahip çıktı.

SYDV'ye yapılan başvurular sonucunda göç eden 758 aileye 534 bin lira nakdi yardım yapıldı.

Ev ziyaretleri de gerçekleştirerek ailelerin ihtiyaçlarını yerinde belirleyen SYDV görevlileri, Hakkari Valiliğince gönderilen 150 lira değerindeki bin koli gıdayı ihtiyaç sahibi ailelere dağıttı.

Şemdinli Kaymakamı Murat Öztürk, yaptığı açıklamada, Şemdinli'ye gelen ailelerin tüm sıkıntılarıyla yakından ilgilendiklerini bildirdi.

İlçedeki misafirlere gerekli tüm yardımların süreceğini belirten Öztürk, şunları söyledi:

"Yardımların ailelere sağlıklı şekilde ulaşması için çalışmaları bizzat takip ediyorum. Yapılan başvurular neticesinde, ailelerimize 600 bin lira civarında nakdi para desteği sağlandı. 758 ailemize gıda kolileri ulaştırıldı. Yardımlar ailelerin kaldığı evlere götürülerek kendilerine teslim ediliyor. Valiliğimiz de yapılan yardımlar ve ailelerin her türlü sıkıntılarını yakından takip ediyor. Yardımları sağlayan Hakkari Valimiz Yakup Canpolat'a teşekkür ederim."

Öztürk, Kızılayın gönderdiği 150 gıda paketinin de yine ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacağını, yardımlarla ilgili büyük bir hassasiyet gösterdiklerini ve çalışmalarına devam ettiklerini dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şemdinli'ye Göç Eden 758 Aileye Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement