Sendikal Güç Birliği: Rejimin Adı Faşizmdir - Son Dakika
Güncel

Sendikal Güç Birliği: Rejimin Adı Faşizmdir

Sendikal Güç Birliği Platformu (SGBP), "Taksim'de 1 Mayıs kutlamasına izin vermeyip, basın açıklamasına dahi tahammülsüz olan bir rejimin adı demokrasi değil ancak faşizmdir" açıklamasında bulundu.

21.04.2014 16:18

Sendikal Güç Birliği Platformu (SGBP), " Taksim'de 1 Mayıs kutlamasına izin vermeyip, basın açıklamasına dahi tahammülsüz olan bir rejimin adı demokrasi değil ancak faşizmdir" açıklamasında bulundu.

SGBP'den yapılan açıklamada, hükümetin İstanbul'da 1 Mayıs kutlamalarını yasaklamaya çalıştığı vurgulanarak, Taksim'de basın açıklaması yapan DİSK, KESK, TTB ve TMMOB heyetine yönelik polis saldırısının şiddetle kınandığı kaydedildi.

Açıklamada, hükümetin "yasakçı ve polisin saldırgan tutumunun açık faşizme" gidişin emarelerinin taşındığı belirtilen açıklamada, " Türkiye'nin emek güçlerinin mücadelesi sonucu resmi bayram ilan edilen ve Taksim Meydanı'nda kutlanması için elde edilen kazanım, hükümetin yasakçı tutumuyla yok edilmek isteniyor. DİSK, KESK, TTB ve TMMOB heyetlerinin Taksim'de yapmak istediği basın açıklamasına yönelik polis saldırısını Türkiye'yi karanlık sulara sürüklemek isteyen iktidarın, demokrasi değil faşizm istediğinin en ciddi kanıtı olarak görüyoruz" denildi.

AİHM kararlarıyla güvence altına alınmış bir hakkın kullanımının engellenmeye çalışılması, anayasayı ve demokratik teamülleri ihlal etmek olduğu vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Hukuk devletini yok etmeye çalışan bu girişimlerin hukuk devleti ve toplumun vicdanıyla engelleneceğini umuyoruz. Hükümetin 1 Mayıs ve emek güçlerine karşı takındığı hasmane tutum, iktidarın demokrasi maskesini de düşürmektedir. Gerçek demokrasinin Türkiye'nin tüm sorunlarının tek ilacı olduğunu bugünkü iktidara ve kurumlarına bir kez daha hatırlatmak isteriz. Taksim'de 1 Mayıs kutlamasına izin vermeyip, basın açıklamasına dahi tahammülsüz olan bir rejimin adı demokrasi değil ancak faşizmdir."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Sendikal Güç Birliği: Rejimin Adı Faşizmdir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement