Serapool Porselen'den Eylem Yapan İşçilere İş Başı Daveti - Son Dakika
Güncel

Serapool Porselen'den Eylem Yapan İşçilere İş Başı Daveti

Serapool Porselen A.Ş'de başlatılan kanunsuz iş bırakma sürecinin sona erdirilmesi için firma yönetimi girişimlerini sürdürüyor.

18.06.2015 09:48  Güncelleme: 10:23

Serapool Porselen A.Ş'de bazı işçiler tarafından gerekçe gösterilmeksizin başlatılan kanunsuz iş bırakma sürecinin sona erdirilmesi için firma yönetimi girişimlerini sürdürüyor.

Serapool Porselen A.Ş. Kurtköy Tesisleri'nde 11 Haziran'da bazı çalışanlar tarafından başlatılan iş bırakma eylemi hakkında yönetim kurulundan yazılı bir açıklama geldi. Çalışanlarını iş başı yapmaya davet eden Serapool Porselen A.Ş. Yönetim Kurulu açıklamada şu ifadelere yer verdi: "11.06.2015 tarihinde Serapool Porselen A.Ş. Kurtköy Tesisleri'nde iş yeri yönetimine öncesinde hiçbir talep iletilmeksizin bazı çalışanlar tarafından iş bırakma eylemi başlatılmıştır. Bazı çalışanlar tarafından başlatılan bu eyleminin sona erdirilmesine yönelik yönetimce yapılan önceki girişimler karşılıksız bırakılmıştır. 15.06.2015 tarihinde iş bırakan işçilerimizi temsilen bir grupla yapılan iyi niyet görüşmesinde her konu olumlu bir şekilde ele alınmıştır. Ancak görüşmeler iş yerimizde eylem yapma yetkisi ve gerekli izinleri olmayan, DİSK'e bağlı bir sendikanın temsilcisi olduğunu iddia eden kişiler tarafından 'işçilerin yegane temsilcilerinin kendileri olduğu kabul edilinceye kadar bu eylemler sürdürülecek' denilerek sona erdirilmiştir. Yetkisiz bu sendika organizasyonunda sürdürülen eylemler 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu ve ayrıca Anayasa'nın 54. Maddesi kapsamında açıkça hukuk dışıdır. 40 yılı aşkın sanayi tecrübesine sahip bir gelenekten gelen firmamız bugüne dek çalışanlarının tamamının haklarına yönelik vicdani ve hukuki tüm yükümlülüklerini eksiksiz yerine getirmiştir ve getirmeye devam edecektir. Ancak tarafımızın görüşü dahi sorulmaksızın, bazı basın kuruluşları firmamız ve markalarımıza yönelik sistemli bir şekilde karalama kampanyası yürütmektedir. Çözümsüz bırakılacak hiçbir husus olmadığı yönündeki ifadelerimize, işçilerimizi defaatle sözlü ve yazılı olarak iş başı yapmaya davet etmiş olmamıza rağmen eylemler maalesef sürdürülmektedir. En sonuncusu 17.06.2015 tarihinde olmak üzere, noter kanalı ile işi bırakmış olan tüm arkadaşlarımıza, barış ayı Ramazan Ayı'nın başlangıcında yeniden işe başlama davetinde bulunduğumuzu belirtmek isteriz. İşi bırakmış olan işçilerimize çağrımızı yineliyor, bütün bu iyi niyetli girişimlerimize rağmen, iş yerimizin itibarını ve marka değerini sarsmaya ve üretimin tamamen durdurulmasını sağlamak için çalışanlarımıza yönelik tehdit ve zor kullanma faaliyetlerine karşı yasal tüm haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygı ile bildiriyoruz." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Serapool Porselen'den Eylem Yapan İşçilere İş Başı Daveti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement