Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda Genel Kurul Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda Genel Kurul Heyecanı

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası\'nda Genel Kurul Heyecanı

Eskişehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın Genel Kurul toplantısı yapıldı.

11.05.2013 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın Genel Kurul toplantısı yapıldı.

Odanın konferans salonunda başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan İlker Özokçu, 16 Nisan 2011 tarihinde temelini atılan, eğitim ve hizmet binasına 12 Temmuz 2012'de taşınmanın gurur ve keyfini yaşadıklarını kaydetti. Konuşmasında Eskişehirli yöneticilere sitemde bulunan Özokçu, "Burada bu şehrin yönetiminde söz sahibi olanların gerek temel atma töreninde, gerekse açılış törenimizde aramızda olmamalarını sizlerin ve Eskişehirli hemşehrilerimizin takdirine bırakıyorum" dedi.

ORTAKLIK KÜLTÜRÜNÜ KABULLENMEMİZ GEREKİYOR

Kurumsallaşma anlamında en önemli kılavuzlarının 3568 Sayılı Meslek Yasası olduğunu kaydeden Özokçu "Yasamız da, neler yapabileceğimiz de bellidir. Öncelikle kurumsallaşma yönünde Türk toplumunun en büyük zayıf halkası olan ortaklık kültürünü geliştirip, kabullenmemiz lazım. Yani kısacası kendi imparatorluklarımızdan vazgeçmeyi bilmemiz lazım. Artık günümüzde gittikçe karmaşıklaşan ve rekabetin arttığı bir ortamda muhasebe mesleğini yürüten bizlerin de bu süreçle başa çıkabilmeleri için faaliyetlerimizi nasıl yapacağımızı, firmalarımızı daha iyi nasıl yöneteceğimizi, sürdürebilirliğimizi ve karlılığımızı sürdürmemizi nasıl yapacağımızı iyi planlamalıyız. Açıkcası yönetim de profesyonelleşme ve işte uzmanlaşma ön plana çıkmaktadır" diye konuştu.

Gelinen noktada ağır iş yükü ve sıkıntıların yanında, denetim sürecinin geldiği noktada da görüşlerini paylaşmak istediğini kaydeden Özokçu, "Öncelikle dünya uygulamalarına bakıldığında 2 Kasım 2011 tarihinde yürürlüğe giren Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu'nun (KGK) oluşumu hukuka aykırıdır. Nitekim konu Anayasa Mahkemesi'ne götürüldü. KGK oluşumunun amacının üzüm yemek olmadığı açıkca ortadadır. Üstlendiği görevlerle gözetim amacının dışında, kendisini meslek örgütü yerine koymuştur. Bunu meslek camiasının kabullenmesi mümkün değildir. Açıkca da görüldüğü gibi; kurum hem yasama, hem yürütme hem de yargı görevini üstlenmiş. Bunlara karşılık bizler de 4 ana başlık altında olmazsa olmazlarımızı bildirdik. Denetim herkesin hakkıdır. Sınav asla yapılmamalıdır. Hiçbir kesime ayrıcalık sağlanmamalıdır. TÜRMOB eğitimlerinin dışında başka eğitim olmamalıdır. TÜRMOB'la işbirliği yapılmalıdır. Sonuçta bakıldığında; meslek mensuplarını yok sayarak bildiği yoldan devam eden, sürekli kaos oluşturan en vahimi de meslek mensuplarını birbirine düşüren bir kurum görüntüsü sergileyen Kamu Gözetim Kurumu'dur (KGK). Öncelikle KGK' yı topluma şikayet ediyoruz. Hukuksal haklarımız başta olmak üzere tüm demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Gün, birlik zamanıdır. Konuyu siyasallaştırmadan, hakkın sonuna kadar aranması günüdür" dedi.

ÖZOKÇU'DAN BAŞKA ADAY YOK

Genel kurul toplantısını, oda üyelerinin yanı sıra, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Fercan Yavuz, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Hakan Ünal de katıldı. İlker Özokçu'nun dışında başka bir aday çıkmadığı, seçimlerin ise yarın yapılacağı bildirildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda Genel Kurul Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement