Serka'nın 46. Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Serka'nın 46. Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Serka\'nın 46. Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Serhat Kalkınma Ajansı’nın 46.Olağan Yönetim Kurulu SERKA Yönetim Kurulu Başkanı Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Başkanlığı’nda yapıldı.

05.04.2016 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Serhat Kalkınma Ajansı'nın 46.Olağan Yönetim Kurulu SERKA Yönetim Kurulu Başkanı Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Başkanlığı'nda yapıldı.

SERKA Merkez Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen toplantıya Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı illerinin Vali, Belediye başkanları, Ticaret Odası ve İl genel Meclisi Başkanları katıldı.

SERKA Yönetim Kurulu Başkanı Ardahan Valisi Ahmet Deniz, ajansın 2010, 2016 yılını değerlendirdi.

Deniz, "SERKA 2010 yılından 2016 yılına kadar toplam bin 518 adet proje yapılmış. Bunun 420 tanesi tamamlanmış, 99 adeti ise halen devam ediyor. 2010 ile 2015 yılı içerisinde 70 milyon TL. destek sağlanmış. Bu SERKA'nın sağladığı destek projleeri 123 milyon kurumların, kurululuşların ve kişilerinde katkıları olduğu için, 2016 yılında ise 175 adet proje başvurusu alınmış, bu çağrı dönemi içerisinde şuanda değerlendirmeleri devam ediyor. Değerlendirme sonrasında dört vilayetimizde uyulanacak Kalkınma ajansları hepimizin malumu bölgeler arasındaki kalkınmışlığı asgari düzeye düşürmek için Türkiye'nin dört bir tarafında ajanslarımız çok güzel projelere imza atıyorlar. İnşallah bundan sonra da bölgemizin, yöremizin kalkınmasına yönelik destek olmaya devam edecek" dedi.

Bir gazetecinin Bölgede yaşanan çatışmalar SERKA'yı etkiliyor mu? sorusunu da yanıtlayan Deniz, "SERKA kalkınmaya yönelik, bölgemizin kalkınmasına yönelik çalışmalar destek oluyor. Ülkemiz son 10-15 yıldır ciddi bir gelişim, değişim süreci içersinde zaten bu bölgelerin en büyük sıkıntısı göç'tür. SERKA en büyük özelliği zaten istihdama yönelik destek sağlıyor. Göç'ü durdurmak hepimizin amacı, ülkemizde huzur var daha iyi olacak inşallah" diye konuştu.

Toplantı daha sonra basına kapılı olarak yapıldı. Toplantı da kalkınma ajansının bölge illerinde hayata geçirdiği projeler değerlendirildi. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Serka'nın 46. Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement