Sertifikalı Sürü Yöneticisi İstihdam Eden İşletmelere 5 Bin Lira Destek - Son Dakika
Yerel

Sertifikalı Sürü Yöneticisi İstihdam Eden İşletmelere 5 Bin Lira Destek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü Altyapı ve Çevre İzleme Daire Başkanı Koçak: "Sertifikalı sürü yöneticisi olan veya istihdam eden, 500 baş ve üzeri işletmelere yılda 5 bin lira destekleme veriyoruz"

16.07.2014 17:02

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca sertifikalı sürü yöneticisi istihdam eden 500 baş ve üzeri hayvan varlığına sahip işletmelere 5 bin lira destek verileceği belirtildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü Altyapı ve Çevre  İzleme Daire Başkanı Ramazan Koçak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda, Doğu Anadolu Projesi (DAP), Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP), Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) ve Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında yer alan 35 ilde besi materyali üretimi için sağlanacak hibe destekleriyle ilgili bilgi verildi.

Koçak, 2014-2018 yılları arasında 35 ilde uygulanacak proje kapsamında küçük ve orta ölçekli aile işletmelerinin desteklenmesiyle kırsal kesimde istihdamın ve çiftçinin gelirinin artırılmasının amaçlandığını söyledi.

Bu sayede bölgeler arası gelişmişlik farkının da ortadan kaldırılmasının planlandığını vurgulayan Koçak, küçük ve orta ölçekli işletmelerin fiziki altyapılarının iyileştirilmesi, hayvanların ıslah edilmesi ve mera potansiyelinin artırılmasıyla hayvancılığın geliştirileceğini belirtti.

Koçak, büyükbaş hayvancılıkta 10-50 baş anaç kapasiteli, küçükbaş hayvancılıkta ise 100-200 baş anaç kapasiteli ahır ve ağılların tadilatı veya yeniden yapımında inşaat yatırımlarının yüzde 50'sini hibe olarak karşıladıklarını anlatarak, "Bu destek ile bölgede önemli bir sorun olarak bilinen hayvan sağlığı ve refahında önemli iyileşme sağlayacağız" dedi.

Büyükbaş hayvancılık işletmelerine, etçi veya kombine ırk damızlık boğa alımında ise yüzde 80 hibe desteğinin sağlanacağını kaydeden Koçak, şunları kaydetti:

"Tabii veya suni tohumlama ile etçi veya kombine tohum kullanan ve ön soy kütüğüne kayıtlı anaç hayvan başına 350 lira, doğacak buzağı için ise 150 lira olmak üzere 500 lira destek veriyoruz. Ayrıca yetiştirici soy kütüğüne üye ise 70 lira ilave destekten faydalanacaktır. Yetiştiricilerin desteğe erişimini kolaylaştırmak için amacıyla başvuruda ölçek ve birlik üyelik şartı aranmayacaktır."

Koçak, "Sürü sağlığı ve sürü yönetimi konularında teorik ve uygulamalı kurslar düzenledik. Başarılı kursiyerlere sertifika veriyoruz. Sertifikalı sürü yöneticisi olan veya istihdam eden 500 baş ve üzeri işletmelere yılda 5 bin lira destekleme veriyoruz" şeklinde konuştu. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sertifikalı Sürü Yöneticisi İstihdam Eden İşletmelere 5 Bin Lira Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement