Servet Nine'nin 81 Yıllık Ata Sevgisi - Son Dakika
Güncel

Servet Nine'nin 81 Yıllık Ata Sevgisi

Servet Nine\'nin 81 Yıllık Ata Sevgisi

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 1934 yılında trenle Kayseri'nin İncesu İlçesi'ne gelişinde, babası Yüzbaşı Adil Ocak'ın yazdığı şiiri 8 yaşında okuyan 89 yaşındaki Servet Kutad, o günleri dün gibi hatırladığını belirterek, "Her zaman kalbimizde Atatürk var. O'nun yüreğimizdeki yeri bambaşka" dedi.

09.11.2015 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 1934 yılında trenle Kayseri'nin İncesu İlçesi'ne gelişinde, babası Yüzbaşı Adil Ocak'ın yazdığı şiiri 8 yaşında okuyan 89 yaşındaki Servet Kutad, o günleri dün gibi hatırladığını belirterek, "Her zaman kalbimizde Atatürk var. O'nun yüreğimizdeki yeri bambaşka" dedi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün 4 Şubat 1934 tarihinde trenle Kayseri'den Niğde'ye geçtiği sırada uğradığı İncesu İlçesi Tren Garı'nda Atatürk'e şiir okuyan ilkokul ögrencisi Servet Kutad, aradan 81 yıl geçmesine rağmen, ne o şiiri, ne de Atatürk'ün kendisini sevmesini unutamadığını söyledi. Halen Bursa'da yakınlarının yanında kalan Kutad, o günleri dün gibi anımsadığını söyleyerek, 81 yıl önce yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Atatürk Kayseri'den Niğde'ye gidecekti. Babam Adil Odak, İncesu'da subaydı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kayseri'ye geleceğini öğrenince bir gecede şiir yazdı. O şiiri bana ezberletti. Sabah erkenden Ulu Önder'i karşılamak üzerek tren garına gittik. Bir baktık, Atatürk trenden iniyor. Atatürk trenden iner inmez beni önüne ittiler. Babamın yazdığı şiiri okumaya başladım. Atatürk'ün gözlerinin içine bakarak 'Hoş geldiniz Gazi Paşa/ Sevgilimiz binler yaşa/İncesu'ya geldiniz/Bize sevinç verdiniz/Gazidir Türk'ün gözbebeği/Vardır Hak'tan bir dileği/O da şudur/Gazi Paşa binler yaşa/Siz gidiniz güle güle/Biz oluruz vatana köle' diye şiiri okudum ve bitirdim. Atatürk, kaşlar çatık sert bir bakışla bana baktı ve sonra gülümseyerek yüzümü okşadı. Çok büyük bir şeydi. O günleri dün gibi hatırlıyorum. Gözlerim doluyor." - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Servet Nine'nin 81 Yıllık Ata Sevgisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement