Sevgiye Uzanan Eller" Gökyüzüyle Buluşturdu - Son Dakika
Yerel

Sevgiye Uzanan Eller" Gökyüzüyle Buluşturdu

Sevgiye Uzanan Eller" Gökyüzüyle Buluşturdu

Adana Valiliği ve Barış Havacılık Uçuş Akademisi işbirliğiyle, “Sevgiye Uzanan Eller Pojesi” kapsamında, öğrenciler tek motorlu uçaklarla gezdirilerek, Adana’yı tepeden izleme şansı buldu.

09.09.2014 12:15

Adana Valiliği ve Barış Havacılık Uçuş Akademisi işbirliğiyle, "Sevgiye Uzanan Eller Pojesi" kapsamında, öğrenciler tek motorlu uçaklarla gezdirilerek, Adana'yı tepeden izleme şansı buldu.

Göçle gelen ve topluma uyum sorunu yaşayan dezavantajlı çocuk ve gençlerin sosyal, kültürel ve ekonomik uyum sorunlarının sağlanılması ve topluma kazandırılması amacıyla yaklaşık 4.5 yıl önce başlatılan "Sevgiye Uzanan Eller Projesi" meyvelerini vermekle beraber, gün geçtikçe büyüyor.

Adana Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından yürütülen proje, Yüreğir ve Seyhan ilçelerindeki göç geçmişine sahip ilköğretim öğrencilerinin eğitsel, sosyal, kültürel, faaliyetlerle desteklenerek, kentsel ve sosyal yaşama uyum gerekleri hakkında farkındalık oluşturma, öğretmen ve ailelere temel iletişim becerileri konusunda kapasite kazandırarak çocukların uyum sürecine katkı salamayı amaçlıyor.

Proje kapsamında Valilik ve Barış Havacılık Uçuş Akademisi işbirliğiyle her yaştan öğrenci, tek motorlu uçaklarla gezdirilerek, Adana'yı tepeden izleme şansı elde etti. Uçuş öncesi halk oyunları gösterisi sunuldu ve çeşitli sporlarda başarı elde edenlere madalya verildi. Öğrenciler adına konuşan Seyhan Ortaokulu öğrencisi Gülnur Baykurt, proje kapsamında katıldıkları paraşütle atlama, geziler, tekne turları, film gösterimleri, model uçak yapımı, izcilik ve at binme gibi etkinlikleri anlatarak, özellikle Halis Arslan ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Barış Havacılık Akademisi sahibi Şaban Baş ise havacılık sektörünün geleceğinin çok parlak olduğunu ve öğrencilerin pilotluk yapabilmesi için mutlaka İngilizce öğrenmeleri gerektiğini öğütledi.

Vali Yardımcısı Halis Arslan da "Sevgiye Uzanan Eller" projesinin geçmişinden bahsederek, "Bu proje özünde çocuklarımızı istismar etmek isteyen kötü niyetlilere karşı dur demektir. Çocuklarımızı maalesef sokakta çalıştıranlar, uyuşturucu madde satışına alet edenler, dağa çıkarmak isteyenler, istismar etmek isteyenlere karşı bu proje 4 yıldır 22 bin çocuğa kendi akıllarını kendilerinin kullanmasını öğreterek, dedik ki 'Sizin aklınız size yeter, aklınızı başkasına kullandırtmayın.' ve bu proje amacına ulaşmıştır" diye konuştu.

Halis Arslan'ın sözü öğrenciler tarafından sık sık dile getirilen "Halis Baba" sloganıyla kesildi.

Vali Mustafa Büyük ise projenin gençlere sunduğu spor, maddi yetersizlikler nedeniyle ulaşması zor uğraşlar için gençlere fırsatlar verilmiş olması ve herkesin gençken hayalini kurduğu güzellikleri küçük yaşta görme fırsatından mutlu olduğunu söyledi. Vali Büyük, şöyle devam etti:

"Valilik olarak, kurumsal bir yapı içerisinde sürdürülen böyle bir projenin Adanalılar tarafından desteklenmesi, ciddi bir bütçe oluşturulması ama bunu kamu bütçesi oluşturmadan, herkesin gönüllü olarak iştirakıyla oluşturulmuş olması beni ayrı mutlu etti. Sporun her dalını geniş bir yelpazede uygulama yapma fırsatı vermesi, bunlar çok önemli konular. Ama bugünkü törende gördüğüm en önemli konulardan birisi de, başarının sonunda elde edilen madalyaların ödüllendirilme biçimi, bu çok şık."

Konuşmaların ardından öğrenciler Vali Büyük ve Halis Arslan ile, görevliler tarafından uçaklara bindirildi. Öğrencilerle kısa kısa sohbetler de yapan Vali Büyük, katkılarından dolayı Şaban Baş'a teşekkür belgesi verdi. Birçoğu, hayatlarında ilk defa uçağa binen ve Adana'yı kuş bakışı görme fırsatı bulan öğrenciler, heyecanlarıyla karışık mutluluklarını gördükleri manzaraları anlatarak dile getirdi. Öğrenciler, en beğendikleri yerin Seyhan Nehri çevresi olduğunu belirtti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sevgiye Uzanan Eller' Gökyüzüyle Buluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement